Rudele poliţistului Ursu aflat în detenţie ilegală la Tiraspol au protestat în faţa Guvernului (VIDEO)

Rudele lui Alexandru Ursu, poliţistul din satul Hagimus, raionul Căuşeni aflat în detenţia administraţiei separatiste de la Tiraspol au organizat astăzi, 24 iulie, o acţiune de protest în faţa Guvernului Republicii Moldova. Tatăl şi soţia poliţistului, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile au adus cu ei în faţa Guvernului plancarde ce aveau inscripţionate mai multe mesaje: „S.O.S. Un ofiţer de poliţie închis la Tiraspol”, „Cerem Guvernului reposnsabilitate!”, „Cerem eliberarea lui Alexandru Ursu”, "Îmi vreau feciorul acasă".

După zece minute de tăcere, protestatarii au încercat să ajungă la vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov. Tatăl şi soţia poliţistului, Timofei Ursu şi Irina Lozinscaia au fost primiţi însă de un angajat al Biroului de Reintegrare, pe motiv că Eugen Carpov se afla într-o şedinţă.

Ulterior, după câteva ore de aşteptare, Eugen Carpov a discutat cu rudele lui Alexandru Ursu, comunicându-le că la moment cazul lui Alexandru Ursu este discutat cu reprezentanţii administraţiei de la Tiraspol. „Şi George Balan, şeful Biroului de Reintegrare, şi domnul Carpov ne-au dat asigurări că totul va fi bine, ne-au spus că chiar azi îi vor adresa o scrisoare Ninei Ştanski pentru ca să rezolve împreună cazul feciorului meu. De data asta vrem să credem că se vor ţine de cuvânt”, a precizat pentru Moldova.ORG Timofei Ursu.

Amintim că la 29 iulie se împlinesc 3 ani de detenție în temnițele separatiste a poliţistului Alexandru Ursu. Acesta a fost „condamnat” la 15 ani închisoare de către aşa-zisele instanţe din regiunea transnistreană, fiind acuzat de escrocherie, după ce şi-a cumpărat un apartament în oraşul Tighina.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare