Podcast Oameni // Ce este familia în Republica Moldova?

În al treilea episod al podcastului „Oameni”, Ana Gherciu și Diana Mihuță au discutat despre familia (ne)tradițională din Republica Moldova cu Cristina Papanaga, asistentă de proiecte civice în cadrul unei organizații internaționale și mamă singură, care crește un băiețel de trei ani, și cu Victor Țurcan, tată a unei fetițe de doi ani, beneficiar a concediului paternal și specialist în domeniul IT.

Podcastul pune în discuție opinia lui Eduard Jongstra, Consilier Regional în domeniul Populației și Dezvoltării la Biroul Regional al UNFPA (Fondului Națiunilor Unite pentru Populație) în Europa de Est și Asia Centrală și face cunoștință cu destinele a două femei care locuiesc în aziluri de bătrâni.

Audiție plăcută!

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.