Mihail Saakaşvili, despre dosarul lui Vlad Filat: “Cred, ca şi mulţi alţii, că este vorba despre o justiţie selectivă”

Ex-președintele georgian Mihail Saakașvili, în prezent guvernator al regiunii Odesa, dă de înţeles că dosarul fostului premier moldovean Vlad Filat ar avea semnele unei justiţii selective.

“Mi-aş dori foarte mult ca asta să nu se transforme în justiţie selectivă, când un grup a obţinut pârghiile şi l-a arestat pe liderul celuilalt grup. Mie, ca şi multor altora, mi se pare anume aşa”, a declarat oficialul pentru portalul www.anticorupție.md.

Saakaşvili consideră că, pentru a demonstra adevărul, este nevoie cercetarea tuturor circumstanţelor cazului. “În plus, trebuie pedepsiţi absolut toţi. Doar atunci când toţi vor fi traşi la răspundere, inclusiv reprezentanţii celeilalte grupări, atunci cetăţenii vor crede în dreptate”, a adăugat fostul preşedinte al Georgiei.

Prietenia dintre Mihail Saakaşvili şi Vlad Filat este binecunoscută opiniei publice, cei doi politicieni făcându-și împreună apariția la mai multe evenimente.

Aceeaşi sursă mai scrie că fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili a declarat, la deschiderea unei şcolii de iarnă pentru jurnalismul de investigaţie transfrontalier, că din 2009, autorităţile Republicii Moldova au făcut aşa ca să înflorească flagelul corupţiei, dar nu au luptat împotriva acestui fenomen.

“Guvernarea coruptă trebuie să plece şi asta se va întâmpla doar într-un cadru de alegeri democratice. Până la urmă, oamenii vor alege persoane necorupte”, şi-a exprimat speranţa Mihail Saakaşvili.

El a recunoscut că nu i-a reuşit încă să stabilească o colaborare bună cu autorităţile de la Chişinău, deoarece “guvernele se schimbă cu o viteză ameţitoare”. “Abia de reuşesc să stabilesc o relaţie cu noul prim-ministru, aflu că a fost demis”, a comentat politicianul.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.