Don Quijote-ii transnistreni continuă să lupte cu cețățenii moldoveni din Corjova/ OPINIE

În data de 23 aprilie, un grup de bravi milițieni transnistreni au fost surprinși executându-și munca în cel mai constuctiv si eficient mod. Aceștia zgâriau în mod direct panourile informative din comuna Corjova, raionul Dubăsari. Scopul muncii lor asidue era lupta cu mesajul împrăștiat pe tot teritoriul satului Corjova despre proiectarea unui film cu tentă patriotică, și anume “Masacrul inocenților sau cronica unui război uitat”. Mai mulți cetățeni au fost martori la acțiunea de roadere a anunțurilor de pe panouri, stâlpi și stații, de către milițieni.

Asociația Veteranilor de Război “Corjova 1992” va organizat un eveniment în cadrul căruia va avea loc depunere de flori la memorialul eroilor căzuți în conflictul armat de pe Nistru, o proiecție de film pe aceeași temă și un mic concert. Acest eveniment urma să fie promovat prin intermediul panourilor informative din comuna Corjova. Așa și a fost, până când a doua zi pretinsul minister al afacerilor interne al așa numitei rmn a întreprins, ca raspuns la provocarea forțelor constituționale, o acțiune de corectitudine politică, întrucât acel anunț conținea elementul simbolic al Republicii Moldova, tricolorul.

Nimic special, dacă același “mai” nu ar întreprins acțiuni de intimidare a populației din proximitatea imediată acelor panouri informative. Astfel, milițienii investigau cazul de propagare a elementelor interzise pe teritoriul său. Apogeul tuturor acestor acțiuni meticulos planificate, a fost reținerea unui cetățean, care juca rolul de bănuit în acest roman polițist.

Sarcastic fiind spuse toate cele de mai sus, ar trebui menționat faptul că situația din zona din stânga Nistrului rămâne a fi foarte complicată și deloc stabilă. Cetățenii Republicii Moldova nu se simt sub protectoratul țării-mamă. Iar când stăpânul nu-i stăpân în casa sa, șoarecii joacă nu doar pe masă, dar și în cap. Oricine poate fi următorul bănuit, sau acuzat, sau criminal, sau arestat pe o perioadă nedeterminată, etc.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare