Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională au găsit ceva surprinzător la bord

Alexander Gerst, astronaut de origine germană, care se află în acest moment pe Staţia Spaţială, a descoperit într-un vestiar mai vechi, o colecţie impresionantă de dischete floppy pentru PC, pe care probabil că nici nu mai are cum să le folosească în acest moment.

Acestea includ software precum Norton Utilities pentru Windows 95 şi 98 şi suport ajutător pentru astronauţi sub forma unui „Crew Personal Support Data Disk”, care probabil că putea fi folosit pentru ajutor în anumite situaţii.

Este posibil ca aceste dischete să fi fost uitate la bordul navei de către Willam Sheperd şi Sergei Kikalev, primii care au păşit la bordul Staţiei Spaţiale în 2000, în cadrul misiunii „Expedition 1”, scrie go4it.ro.

Totuşi, dacă luăm în considerare că primele zboruri în spaţiul cosmic în anii ‘50 şi ’60 au fost realizate folosind computere primitive faţă de standardele de astăzi, nu este de mirare că în urmă cu mai puţin de 20 de ani, astronauţii foloseau dischete pentru operarea computerelor de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Totuşi, să găseşti asemenea „relicve” ale tehnologiei pe care rareori le mai întâlneşti pe Pământ, tocmai în spaţiu, este surprinzător.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare