Angajații unor companii primesc țigări electronice

De Victor Neaga/ Chişinǎu / Moldova.ORG/ — În mai toate companiile fumatul este interzis. Oamenii, respectiv angajaţii fumători, pierd timp cu pauzele de ţigări, uneori lungi şi dese. Pentru creşterea productivităţii, multe dintre companiile mari s-au gândit să le ofere angajaţilor fumători, o ţigară electronică.
Se pare că patronii acestora sau managerii, după caz, s-au gândit că oferind angajaţilor câte o ţigară electronică, îi va motiva pe aceştia să renunţe la fumat. De asemenea, în multe companii, li se permite aburitul de ţigări electronice la birou, ceea ce a condus la sporirea timpului de muncă.

Cum bine ştim companiile mari au fost nevoite să amenajeze spaţii speciale destinate fumătorilor. Acum se gândesc că angajaţii lor vor muncii mai bine dacă nu vor fi nevoiţi să-şi ia pauze de ţigară şi vor putea pufăi liniştiţi în faţa calculatorului, ţigări electronice.

Este un lucru lăudabil pentru ambele părţi implicate în acest proces. Şi companiile câştigă şi angajaţii câştiga iar pentru o companie, investiţia iniţială este mică.

Ce ar fi bine de ştiut pentru cei care doresc să-şi surprindă angajaţii cu astfel de cadouri: modelul de ţigară electronică este bine să fie ales în funcţie de tipologia fumătorului. Ce ţigări şi cât de mult fumează într-o zi. Se poate face un chestionar simplu pe care fumătorii îl vor completă şi astfel se poate trimite o cerere de oferta personalizată. De exemplu, avem 50 de fumători din care 20 fumează ţigări lights sub un pachet pe zi şi 30 ţigări tari peste un pachet pe zi. Astfel noi vom ştii să recomandăm pachetele necesare fiecărui tip de fumător.

Un fumător de ţigări ţări nu va fi satisfăcut de un model de ţigară electronică destinată înlocuirii ţigărilor lights. Astfel eficacitatea proiectului va scădea şi nu vă veţi transforma angajaţii în pufăitori nepoluanţi de ţigări electronice.

Oricum este de reţinut, o ţigară electronică pentru un fumător, este un cadou minunat!

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare