Familiile care şi-au pierdut locuinţele în urma prăbuşirii blocului din Otaci vor beneficia de suport financiar

PE SCURT

Familiile care şi-au pierdut locuinţele în urma prăbuşirii unui bloc din Otaci, raionul Ocniţa, vor beneficia de suport financiar din partea autorităţilor.

Decizia a fost adoptată în cadrul Comisiei pentru situații excepționale care s-a întrunit astăzi în ședință pentru a stabili acțiunile necesare privind gestionarea accidentului în urma căruia 36 de familii au rămas fără acoperiș deasupra capului.

PE LUNG

Ședința a fost prezidată de către prim-ministra Maia Sandu, care a menționat că, în primul rând, urmează a fi efectuată expertiza blocului adiacent și a altor clădiri din localitate, care, la fel, ar putea prezenta pericol.

Clădirea avariată va fi demolată în regim de urgenţă.

În același timp, membrii Comisiei au examinat soluțiile pentru compensarea pierderilor locatarilor care au rămas fără apartamente.

„Am stabilit cu colegii de la alte ministere să se facă evaluarea necesităților, să se calculeze cât ar costa o locuință în localitatea respectivă, așa, încât să putem să adoptăm în regim de urgență asistența financiară pentru cei care au avut de suferit”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

Specialiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ai altor subdiviziuni specializate din cadrul MAI continuă și în prezent lucrările necesare la fața locului, pentru deblocarea situației. Aceștia au reușit demontarea plăcilor de beton care atârnau de pe blocul avariat și prezentau pericol.

În seara zilei de 19 iunie a avut loc prăbușirea unei scări a unui bloc de locuit cu 9 etaje din orașul Otaci, Ocnița. Victime nu au fost înregistrate, oamenii fiind evacuați înainte de producerea accidentului.

Citiți și: Igor Dodon despre blocul surpat la Otaci: Conform estimărilor prealabile, au fost câteva cauze care au dus la prăbușire

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.