Ecstasy, cocaină, amfetamină și MDMA, într-un club din Chișinău. Patru persoane au fost reținute

Pastile Ecstasy, pliculețe cu praf alb asemănător cu amfetamina sau cocaină, MDMA. Asta au depistat forțele de ordine, în cadrul perchezițiilor în clubul XOXO din Chișinău, în urma cărora au fost reținute patru persoane, cu vârstă cuprinsă între 23 – 28 de ani, bănuiți de comercializarea drogurilor în cluburile de noapte. Mai mult, după examinarea medicului din cadrul Dispensarului Republican de Narcologie, au fost depistate 15 persoane cu suspecții de consum al stupefiantelor, iar la opt din ei a fost constatată starea de ebrietate narcotică.

Grupul acționa după o schemă bine pusă la punct, fiecare membru avea rolul său, drogurile erau transmise doar clienților cluburilor de noapte cărora dealerii le solicitau să consume drogurile imediat după transmitere. Reținerea a avut loc în unul din cluburile de noapte din sectorul Centru al capitalei.

[youtube id=”FAUyXvM5fKw” start=”0″]

În scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și identificării persoanelor implicate, ofițerii Direcției Antidrog și al Direcției Investigare a Fraudelor Economice din cadrul Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii municipiul Chișinău oficiul Buiucani, au efectuat un șir de măsuri speciale de investigație, activități soldate cu efectuarea mai multor percheziții la domiciliile membrilor grupării criminale, cât și reținerea în flagrant azi dimineața, a patru persoane.

Pentru a depista infractorii, un ofițer sub acoperire s-a infiltrat în această grupare infracțională și a cumpărat droguri în incinta localului. O pastilă Ecstasy era comercializată consumatorilor cu prețul de 350 – 500 lei. La moment, patru persoane sunt reținute pentru 72 ore. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Forțele de ordine suspectează și implicarea administrației și funcționarilor clubului de noapte în favorizarea realizării drogurilor. Ca urmare a percheziției în interiorul localului au fost depistate și multe încălcări de ordin economico-financiar și anume, precum: lipsa documentelor juridice ce ar permite desfășurarea activității (autorizație sanitară, certificate de origine și calitate), lipsa documentelor de proveniență legală pe băuturile spirtoase aflate în comercializare, mijloace bănești nereflectate prin intermediul mașinii de casă și control într-o sumă impunătoare, lipsa documentelor de proveniență legală pe mobilierul și tehnica audio sonoră, produse alcoolice supuse comercializării în lipsa timbrelor de accize, antisanitarie totală la locul de păstrare și pregătire a alimentelor. La fel, a fost depistată tehnica de calcul prin intermediul căreia se reflecta contabilitatea dublă, fapt care exista o bănuială rezonabilă de evaziune fiscală.

Perchezițiile continuă la domiciliile și automobilele bănuiților pentru depistarea și ridicarea a noi probe pe această cauză.

Aceasta este a doua operațiune antidrog în cluburile de noapte din capitală din ultimele două săptămâni.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.