Concurs pentru selectarea prestatorului pentru crearea unei aplicații mobile Android/iOS pentru platforma Moldova.org

Asociația Obștească „Sud-Est Media” (în continuare – SEM) este o organizație non-guvernamentală înregistrată în anul 2012. Moldova.org este cel mai important proiect dezvoltat de SEM, în ultimii ani organizația reușind să implementeze mai multe granturi de dezvoltare organizațională și editorială a Moldova.org.

SEM își propune să dezvolte și lanseze o aplicație mobilă pentru conținutul afișat pe Moldova.org cu susținerea financiară a Ambasadei SUA la Chișinău.

  1. ASPECTE ORGANIZAȚIONALE

Obiectiv

Selectarea  prestatorului (dezvoltatorilor IT sau companie IT)   în vederea  dezvoltării unei soluții IT de tip aplicație mobilă pentru asistarea și oferirea suportului fetelor și femeilor victime ale violenței în familie.

Responsabilități

Elaborarea conceptului tehnic detaliat al soluției IT/ aplicației mobile (inclusiv documentația tehnica).

  1. Elaborarea design-ului, template-urilor si prototipului soluției IT/ aplicației mobile.
  2. Dezvoltarea si testarea Produsului Minim Viabil.
  3. Instruirea personalului beneficiarului în utilizarea aplicației.
  4. Dezvoltarea si testarea funcționalităților secundare.
  5. Aplicația va fi dezvoltata si testata interactiv, asigurând feedback continuu cu cerințele beneficiarului/utilizatorului.
  6. Lansarea soluției IT/ aplicației mobile, ajustarea si completarea funcționalităților soluției IT in faza de exploatare; (necesitatea unor îmbunătățiri să fie toate asumate de prestator).
  7. Participanții la dezvoltarea aplicației vor colabora prin intermediul integrării unei Aplicației de Management al Proiectelor la alegere;
  8. Suport si mentenanță soluției IT/ aplicației mobile pe parcursul a 3 ani din momentul lansării in faza II de exploatare;
  9. Predarea – recepționarea versiunii finale;

Termen de realizare a sarcinii

Termenul de livrare al soluției IT/ aplicației mobile în versiunea de produs viabil este de aproximativ 120 de zile de la încheierea contractului.

Aplicanți eligibili

  1. Experiență în dezvoltarea si mentenanță diferitor aplicații/soluții IT (min 2-3 aplicații/soluții IT cu cel puțin câteva zeci de mii de utilizatori) sau alternativ:
  • 3-5 ani de experiență profesională în dezvoltarea soft pe baza limbajelor Java, C ++ si Python;
  • Experiență în stabilirea unor soluții tehnice și rezolvarea problemelor;
  • Cunoștințe solide de HTML si CSS, Bootstrap, Jquery/Javascript;
  • Experiență de lucru cu aplicații complexe in Framework uri ca: React sau Vue, Angular;
  • Experiență in integrarea componentelor si interacțiunilor UI/UX pentru a asigura dezvoltarea unui frontend durabil și modern;
  • Cunoștințe de lucru cu un sistem de versionare (Git, CVS);
  • Experiență in realizarea de Peer-Review;
  1. Cunoașterea tehnologilor: Jenkins, Ansible / Puppet, Docker, Kubernetes, Nginx / Tomcat.
  2. Abilități excelente empatice, de comunicare și observare, responsabilitate, corectitudine, punctualitate și flexibilitate.
  3. Experiență de lucru cu organizații ale societății civile, organizații internaționale.
  4. Cunoașterea limbii române și ruse, cunoașterea limbii engleze va constitui un avantaj.
  5. Cunoștințe/ Experiența de lucru (cel puțin tangențială) în domeniul social.

Documentație si training

Soluția IT va fi livrată cu următoarea documentație obligatorie:

  • Proiectul tehnic, în care va fi documentata structura si componentele aplicației;
  • Cerințele față de hosting;
  • După predarea documentației Compania IT va organiza o instruire a personalului Beneficiarului care va gestiona aplicația.

Output-uri livrate

Ca urmare a activităţilor de proiect sunt aşteptate următoarele livrări:

  • Soluţie software care cuprinde sistem de gestiune a conţinutului şi interfaţă publică a paginii web a proiectului;
  • Codurile sursă a tuturor componentelor paginilor web elaborate de executor (cu excepţia celor care dispun de certificat de securitate sau sunt de uz internaţional (ex. SGBD, SO, Apache, limbajul PHP));
  • Fişierele sursă a designului grafic. Sursele program a interfeţei publice a paginilor web;
  • Instalarea şi configurarea soluției pe server;
  • Livrarea Mockup-ului tuturor interfețelor grafice ale utilizatorului;
  • Documentație de proiect;
  • Training pentru responsabilii de conţinut al paginilor web.

Documentele vor fi livrate în format electronic prin intermediul serviciului email, copiate nemijlocit pe calculatorul beneficiarului sau livrate pe suport flash.

După semnarea actului de predare – primire aplicației și toate materialele aferente acestuia, incluzând, fără limitare, toate materialele pe care aplicația  le conține, indiferent de forma sau conținutul acestora și fără a se limita la texte, imagini, logo-uri etc, trece în proprietatea Sud-Est Media.

Aspecte de organizare

Contractantul va lucra în afara oficiului SEM și va participa la toate ședințele legate de realizarea sarcinilor. Structura și conținutul documentelor menționate mai sus vor fi elaborate reieșind din cerințele SEM.

Procedura de aplicare

Dosarul de aplicare va include:

  • CV-ul persoanei/echipei de persoane sau a companiei, precum si dovada experientei relevante in dezvoltarea unor solutii/ aplicatii IT
  • Propunerea tehnica cu privire la solutia/ aplicatia IT, inclusiv planul calendaristic de dezvoltare si lansare a aplicatiei
  • Prestatorul va depune împreună cu oferta tehnică și planul de realizare (diagrama Gantt) a întregului proiect
  • Oferta financiară (onorariul net) costul total al dezvoltării si mentenantei solutiei in perioada indicata în MDL (lei moldovenești) sau cu TVA inclus în cazul companiei.

Dosarele de aplicare vor fi expediate în format electronic la adresa [email protected] cu mențiunea „Concurs aplicație mobilă” sau pot fi depuse pe support de hîrtie la adresa: str. A.Șciusev 86, mun. Chișinău, sediul Moldova.org pînă la data de 20 februarie 2021, ora 17.00.

Termenul limită de aplicare : 1 iulie 2021, ora 17..00.

Mă visez în presă de pe la 15 ani. Tot atunci am început să public în ziare pentru elevi, să particip la proiecte radio. Am fondat reviste studențești, platforme online, ador Social Media. Am dus un blog activ peste zece ani și nu-mi imaginez să treacă o zi fără să scriu câteva rânduri. Am preluat administrarea Moldova.org în 2012 și nu mi-e frică să-l numesc proiectul vieții. Nu mai am timp pentru reportaje, eseuri și toate textele pe care visez să le scriu pentru Moldova.org, dar sunt fericită că pun umărul prin proiectele pe care le dezvoltăm la existența acestei echipe care documentează, scrie și publică materiale cu care ne mândrim.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.