Connect with us

Externe

Casa Regală a Suediei a fost jefuită: Hoții au plecat cu două coroane vechi de patru secole

Publicat

pe

Casa Regală a Suediei a fost jefuită, hoții reușind să plece cu două coroane purtate de suveranii acestei țări, precum și cu un însemn regal. Podoabele regale, vechi de 400 de ani, au fost sustrase dintr-o catedrală din sud-estul Suediei, jaful având loc în plină zi, notează ABC.

Martorii spun că au văzut doi indivizi suspecţi care s-au făcut nevăzuţi cu ajutorul unei bărci de viteză care îi aştepta pe un lac din apropiere.

„Am știut imediat că sunt hoți din cauza felului în care se comportau. Este dezgustător că oamenii fură din clădiri sfinte și istorice”, a afirmat un martor.

Autoritățile suedeze spun că valoarea podoabelor furate este greu de estimat. Bijuteriile, confecţionate din aur smălţuit, sunt încrustate cu pietre preţioase şi perle. Obiectele au aparţinut regelui Karl al nouălea şi reginei Kristina, care au domnit în secolul al 17- lea.

Poliția a survolat lacul cu elicoptere și bărci, însă nu au reușit să localizeze hoții.

Media locală a scris că bijuteriile au fost furate dintr-un cabinet încuiat ce avea și alarmă, din biserică.

Nicio persoană nu a fost rănită în timpul jafului, însă preoții au fost afectați de acest incident.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Externe

Vrancea: O persoană decedată şi şase rănite, după ce un autocar din Republica Moldova s-a răsturnat la Mărăşeşti// FOTO

Publicat

pe

De către

O persoană a decedat şi alte şase au fost rănite după ce un autocar de călători înmatriculat în Republica Moldova s-a răsturnat, luni seara, pe raza localităţii Mărăşeşti, între Haret şi Modruzeni, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

„Se pare că GPS-ul i-ar fi deviat pe şoferi de pe E85 către un drum secundar, spre Modruzeni, iar într-o curbă periculoasă, conducătorul auto a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat într-un şanţ”, a declarat şeful Poliţiei Rutiere Vrancea, comisar şef Cătălin Stegărescu citat de Agerpres.

Potrivit lui, o persoană a decedat şi alte şase persoane au fost rănite grav Autocarul venea din Ungaria, era înmatriculat în Republica Moldova şi mergea la Chişinău. În autocar se aflau 11 pasageri şi trei şoferi.

Agerpres mi scrie că la faţa locului au intervenit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea.

„Forţele de intervenţie ISU Vrancea şi SAJ au intervenit cu două ambulanţe SMURD, o descarcerare, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi cinci ambulanţe SAJ, pentru descarcerarea şi acordarea primului ajutor calificat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonier Cristina Pârvu.

Potrivit SAJ Vrancea, şase victime au fost transportate cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Focşani.

Poliţiştii fac în continuare cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului.

Citește mai departe

Externe

Fostul primar al New York-ului Michael Bloomberg donează aproape 2 miliarde dolari unei universități

Publicat

pe

De către

Fostul primar al New York-ului Michael Bloomberg a anunțat o donație de 1,8 miliarde de dolari pentru universitatea Johns Hopkins, astfel încât instituția să poată acorda mai multe burse pentru studenții săraci, scrie AFP citată de Hotnews.ro.

Într-un comunicat, miliardarul, a 14-a avere din lume, a afirmat că donația va permite universității din Baltimore, pe care a absolvit-o în 1964, să susțină mai mult studenții proveniți din familii modeste și care nu-și pot permite să plătească cei 72.000 de dolari pe care îi presupune fiecare an de școlarizare la prestigioasa instituție.

În New York Times, miliardarul de 76 de ani a explicat, în urmă cu o zi, că a absolvit universitatea grație unei burse, deoarece tatăl său, contabil, nu câștiga “mai mult de 6.000 de dolari pe an”.

“Vreau să mă asigur că școala care mi-a oferit o șansă va putea în permanență să ofere aceeași oportunitate și altora”, a argumentat el.

Citește mai departe

Externe

Răsturnare de situație în cazul tabloului de Picasso găsit la Tulcea. Totul a fost o farsă

Publicat

pe

De către

Lovitură de teatru în cazul tabloului de Picasso pe care o româncă stabilită în Olanda spune că l-a găsit într-o pădure din judeţul Tulcea. A fost o farsă pusă la punct de doi producători de teatru din Belgia, a aflat televiziunea olandeză de stat.

Producătorii de teatru belgieni au îngropat la sfârşitul lunii o copie a picturii „Cap de Arlechin” în apropiere de Tulcea, apoi au trimis scrisori anonime în care anunţau unde este o pictură celebră, furată împreună cu alte capodopere acum şapte ani de la un muzeu din Rotterdam.

Scrisorile au ajuns la trei adrese din Olanda şi trei din România, dar numai românca şi un prieten de-al ei se pare că au căzut în plasă.

Femeia, care a scris şi o carte despre jaful pus la cale de bandă de hoţi români, a venit în ţară împreună cu un prieten, a urmat instrucţiunile, şi a dezgropat pictura.

Cei care au pus la cale gluma şi-au anunţat printr-un e-mail victimele şi au povestit că farsa este inspirată din piesa de teatru „Copia adevărată” care a avut premiera joi la Anvers. În scenariu, personajul principal este un falsificator de tablouri.

Reamintim că presa din România a relatat că un tablou de Picasso, furat acum şase ani de la un muzeu din Rotterdam de o bandă de hoţi români, a fost găsit îngropat într-o pădure din judeţul Tulcea. Descoperirea a fost făcută de o româncă stabilită în Olanda, care a scris şi o carte despre celebrul jaf în care au dispărut şapte capodopere ale unor pictori celebri.

Ea a spus că o scrisoare anonimă a îndrumat-o spre locul unde era ascunsă pictura „Cap de arlechin”, evaluată de experţi la 800.000 de euro.

Sursa: Digi24.ro

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com