Calea Ferată din Moldova majorează salariile

PE SCURT

Calea Ferată din Moldova a anunțat astăzi că salariile a aproximativ a trei mii de angajați se vor majora. Feroviarii care vor beneficia de majorări sunt angajații cu cel mai mic coeficient salarial, printre care se numără muncitorii antrenați în mișcarea trenurilor, repararea materialului rulant, trenuri de intervenție.

„Începând cu luna mai, prin ordinul meu, în calitate de director, fondul salarial al CFM va fi majorat cu peste 4 milioane de lei. Această sumă va fi distribuită pentru majorarea salariilor a aproximativ 3 mii de angajați”, a declarat directorul general al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, a menționat Iurii Topala citat de un comunicat al întreprinderii.

PE LUNG

Sporirea numărului de vagoane, precum și reparația acestora, efectuată în ultimii doi ani, a majorat substanțial încasările întreprinderii. Iurii Topala susține că administrația companiei a reușit să găsească soluții pentru a executa lucrări de reparație capitală a peste 400 vagoane, care riscau să ajungă la fier vechi.

De asemenea, șeful de la Calea Ferată a dat asigurări că acesta este doar un prim pas și că, în perioada următoare, planifică să atragă și alți agenți economici care să aleagă serviciile CFM, să repare mai multe vagoane și să asigure compania cu tracțiune. „Aceste acțiuni vor permite majorarea coeficientului salarial și a altor categorii de angajați”, a conchis acesta.

Salariul mediu pe întreprindere ajunge la 4800 de lei. La ora actuală, fondul salarial al CFM constituie aproape 40 milioane de lei.

Î.S. Calea Ferată din Moldova numără aproximativ 7.600 de angajați.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.