BMNCD a semnat doua acorduri de creditare cu „ Moldova Agroindbank” si „Banca Sociala”

Moldova.ORG — Banca Marii Negre pentru Comert si Dezvoltare (BMNCD) a semnat doua acorduri de credit in valoare respectiv de 8 mln. dolari si 4 mln. euro cu Bancile Comerciale „ Moldova Agroindbank” si, „Banca Sociala”, Acordurile au fost semnate la finalul Forumului „ Ziua Afacerilor Marii Negre”, informeaza serviciul protocol si presa a Ministerului Finantelor.

Potrivit sursei citate, acordurile au fost semnate la Chisinau, pe data de 17 iunie, in cadrul sedintei anuala a BMNCD. La eveniment au participat Guvernatori si Directori ai BMNCD din Albania, Grecia , Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Ucraina, Rusia, Moldova, Romania, Turcia si Bulgaria. Luni, 18 iunie, a avut loc „Ziua Afacerilor Marii Negre” cu participarea investitorilor straini, a oamenilor de afaceri , reprezentantilor institutiilor financiare internationale.

Hayrettin Kaplan, presedintele al BMNCD, a declarat, ca creditul pentru BC „ Moldova Agroindbank” este acordat pe un termen de 1 an si ca cele 8 mln. dolari SUA vor fi utilizate la finantarea operatiunilor bancare si dezvoltarea institutionala, imbunatatirea lichiditatii si generarea veniturilor. „Aceste mijloace creditare, speram, sa contribuie la extinderea finantarii cheltuielilor capitale ale clientilor bancii si la crearea noilor locuri de munca, precum si la dezvoltarea operatiunilor comerciale, inclusiv intre tarile membre ale BMNCD”, a relevat Kaplan. Pana in prezent BMNCD a acordat circa 7 mln. dolari SUA bancilor comerciale din Moldova, inclusiv 4 mln dolari SUA „Mobiasbanca”, si 3 mln dolari SUA Companiei „ProCredit Moldova”.

Ministrul Finantelor, Mihail Pop, Guvernator din partea Moldovei al BMNCD, a adus multumiri acestei banci pentru creditele acordate si a specificat, totodata, ca forumul vine sa confirme inca o data incadrarea tarii noastre in circuitul economic international si in procesele de dezvoltare a regiunii sud-estice a Europei. Moldova participa cu drepturi depline in principalele institutii financiare internationale, fapt dictat, in primul rand, de necesitatea integrarii tarii noastre in comunitatea statelor dezvoltate. Indiferent de faptul in ce etapa de dezvoltare se afla economia nationala, ea va avea nevoie mereu de investitii, care in mare parte sint finantate prin intermediul institutiilor financiare, a spus Mihail Pop. El a exprimat speranta ca „evenimentul desfasurat pe data de 18 iunie a.c. va aduce un aport considerabil la sporirea accesului spre mijloacele financiare mai atractive si mai convenabile”.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.