Connect with us

Publicat

pe

O femeie de 50 de ani din Comrat a murit în policlinica din oraș în timp ce aștepta să intre la medic. Femeia, care suferea de o patologie cardiacă, venise pentru a lua o îndreptare pentru un examen medical mai amplu.

Cazul a avut loc pe 9 octombrie, în jurul orei 9.00. La un moment dat, femeii i s-a făcut rău și a căzut la podea, scrie portalul gagauzinfo.md.

Doctorii aflați în clădire au reacționat imediat și i-au acordat primul ajutor, efectuând manevre de resuscitare. Din păcate, femeia nu a mai putut fi salvată.

Femeia suferea de patologie cardiacă și aștepta să ia îndreptare pentru examinare medicală, când i s-a făcut rău. Doctorii au reacționat imediat. Din păcate, în cazul unor patologii, medicii sunt neputincioși “, a declarat Elena Novak, directorul spitalului raional Comrat.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Social

Primăria Chișinău anunță concurs privind reamenajarea Scuarului „George Coșbuc”

Publicat

pe

De către

Primăria municipiului Chișinău anunță lansarea concursului pentru elaborarea concepției de proiect privind reamenajarea Scuarului de la intersecția străzilor Alexandru Hâjdeu și George Coșbuc, din sectorul Râșcani al capitalei.

Concursul se va desfășura în perioada 2 octombrie – 29 octombrie și are loc în cadrul unui proiect pilot între orașele Mannheim – Chișinău – Cernăuți: „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul”.

Unul din obiectivele principale ale proiectului trilateral este dezvoltarea și modelarea identității sociale a orașelor participante.

De asemenea, scopul final al proiectului este de a recrea spațiile publice din zonele defavorizate prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile locale.

Astfel, proiectanții care vor participa la concurs urmează să propună soluții de amenajare arhitecturală și peisajeră integrate, deduse din înțelegerea spațiului selectat pentru proiectare, a obiectivelor stabilite la nivel strategic de către municipalitate, dar și scenarii de bune practici din zona spațiului european.

Lucrările desemnate câștigătoare vor fi evaluate de către o Comisie municipală de selectare a concepției de proiect, care va acorda patru categorii de premii, în valoare de până la 3 mii lei.

Termen limită pentru prezentarea Concepției de proiect este 31 octombrie 2018, ora 16:00, pe adresa bd. Stefan cel Mare și Sfânt nr. 83, incinta Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare.

Citește mai departe

Social

Cânepă camuflată printre rânduri de porumb, descoperită de polițiști la Florești. Imagini filmate cu drona

Publicat

pe

De către

Ofițerii Direcției Nord  a INI  au depistat pe un lot de pământ, cu o suprafață de aproximativ 100 hectare, în extravelanul satelor Alexeevca – Rădulenii Noi, raionul Florești, 248 plante asemănătoare cu cânepă, cultivate printre rândurile de porumb.

Ca urmare a cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit că terenul agricol este bine prelucrat, iar plantele de cânepă bine îngrijite și delimitate de rândurile de porumb în 17 parcele.

Tufele de cânepă au fost smulse și ridicate pentru a fi supuse expertizei specializate.

Dacă firele de cânepă ajungeau la maturitate, traficanţii de droguri urmau să obţină un profit de aproximativ 1.250.000 de lei, din comercializarea marijuanei pe piaţa neagră. Un gram de marijuana este vândut la prețul de 50 lei.

La moment, se întreprind acțiuni în vederea identificării persoanelor implicate în plantarea cânepei.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Citește mai departe

Social

Strada Ialoveni din capitală a fost reparată// FOTO

Publicat

pe

De către

Primăria Chişinău a anunţat astăzi despre finalizarea lucrărilor de reparaţie a străzii Ialoveni din cartierul Telecentru al capitalei.

ÎM Regia „Exdrupo” a executat lucrările de reabilitare a străzii Ialoveni, în perimetrul str. Sf. Vineri – str. Caucaz (or. Durleşti).

Drumul reparat are lungimea de 720 metri şi o suprafaţă totală de peste 5200 metri pătraţi. Costul lucrărilor de reparație a străzii Ialoveni a fost de 1,9 milioane lei.

Primarul interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a inspectat astăzi lucrările executate.

Edilul-şef al capitalei a solicitat Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie ca pentru anul viitor să fie inclusă în programului municipal de reabilitare a drumurilor porţiunea din str. Ialoveni cuprinsă între străzile Sf. Vineri până la şos. Hânceşti.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com