Cyber Drill Alert: R.Moldova va găzdui în premieră un exercițiu regional de securitate cibernetică

Republica Moldova va găzdui în premieră, în perioada 21-23 noiembrie, exercițiul regional pentru echipele de răspuns la incidente de securitate cibernetică din țările din Europa și CSI Cyber Drill ALERT, eveniment desfășurat la invitația Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Scopul exercițiului „Cyber Drill ALERT” este de а îmbunătăți capacitățile de comunicare și de răspuns la incidentele cibernetice.

De asemenea, va oferi participanților posibilitatea de а învăța din bunele practici ale experților internaționali – reprezentanți ai echipelor CSIRT din Luxemburg, Romania, Ucraina, CERT-UE, reprezentanți ai comunității TF-CSIRT (Grupul de lucru privind echipele de răspuns la incidentele de securitate ale calculatorului), Forumul de reacție la incidente și echipele de securitate (FIRST), Теаm Суmru Research NFP, inclusiv companii multinaționale precum IBM, Microsoft, Orange Moldova și multe altele.

Participarea la exercițiu este gratuită. Înregistrarea este obligatorie și se face on line sau la adresa de email [email protected].

Prima zi a evenimentului va fi dedicată prezentărilor și discuțiilor publice pe tema recentelor evoluții și amenințări din spațiul cibernetic.

Zilele de 22 și 23 noiembrie sunt destinate în exclusivitate exercițiilor practice, prin simularea unor scenarii de atacuri cibernetice, în formatul Cyber Drill ALERT.

Evenimentul va avea loc în incinta celui mai inovativ hub antreprenorial și educațional din Moldova – Centrul Tekwill.

 Evenimentul este organizat de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, sub egida Ministerului Economiei și Infrastructurii, în colaborare cu Î.S. „Centrul de Telecomunicații Speciale” și Consiliul Regional de Cooperare, în cadrul Inițiativelor regionale ale UIT pentru Europa și CSI în domeniul consolidării încrederii și securității în utilizarea telecomunicațiilor/TIC.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.