Vrei să-ți impresionezi prietenii reveniți acasă? 5 destinații care-s must-visit vara acesta pe traseul Chișinău-Ungheni

Amintirile sunt cele mai prețioase clipe în care merită să investești. Astfel încât nimic nu se poate compara cu micile escapade în locuri și localuri în afara Chișinăului. Dacă ești în căutarea unor locuri autentice de vizită în Moldova, atunci notează-ți aceste locații deosebite. Acest mini-ghid te va ajuta să găsești câteva dintre cele mai frumoase și mai iconice locuri, care sunt și o carte de vizită pentru țara noastră. 

Descoperă împreună cu noi, în cele ce urmează, unul dintre cele mai frumoase și faimoase pentru încărcătura emoțională pe care o poartă trasee din Moldova, ruta Chișinău-Strășeni-Ungheni!

Ce locuri să vizitezi alături de cei dragi în apropiere de Chișinău?

  • Poiana Winery 

Pe traseul Leușeni, la doar 30 km distanță se găsește o bijuterie turistică – vinăria Poina Winery. Este o locație nouă pentru vizitatori, ce propune o gamă largă de activități. E un restaurant cu specific autentic, pe teritoriu are și un local pentru evenimente, un club pentru amatorii de vinuri selecte și poți merge într-o excursie în podgorie. Un spațiu absolut unic, unde tradiția se împletește armonios cu modernitatea și cultura viței-de-vie.

 

  • Mănăstirea Căpriana

Mănăstirea Căpriana este una din cele mai vechi mănăstiri fondate în Basarabia. Este situată în zona centrală a țării, la aproximativ 40 km nord – vest de Chișinău. Este chiar în inima Codrilor, fiind și cea mai vizitată și renumită atracție turistică din Moldova. Aerul șarmant și pitoresc va impresiona cu siguranță toți vizitatorii. Așteptările oaspeților vor fi cu mult depășite. Te poți bucura de multă liniște în acest ansamblu monahal și vei putea descoperi multă istorie impregnată în zidurile mănăstirii. 

  • Restaurantul „La Bădiş”

Restaurantul tradițional din Moldova este situat pe traseul Chișinău-Ungheni, km 32. Dacă vrei să-ți delectezi amicii din străinătate și să-i familiarizezi cu bucătăria moldovenească – La Bădiș este alegerea potrivită. Există multe motive prețioase pentru a merge la acest restaurant cu mâncare tradițională. Liniștea ce domină pe întreg teritoriul restaurantului, mâncarea delicioasă, preparată din produse eco, vinoteca bogată, foișoarele din sânul naturii – toate sunt cartea de vizită a restaurantului. Atmosfera rustică și profund autentică va impresiona cu siguranță prietenii și oaspeții din străinătate. 

  • Complexul Etno-cultural Vatra

Situat la circa 30 km de or. Chişinău, pe traseul Chişinău-Ungheni, într-un cadru natural pitoresc, chiar lângă localul tradițional din Moldova La Bădiș. Complexul Vatra găzduiește evenimente de amploare. Se organizează festivaluri, târguri, spectacole, expoziții de obiecte de artizanat, costume populare, gastronomie tradițională, sunt locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, restaurant şi zonă de camping. Deci, este un loc ce merită neapărat vizitat dacă vrei să re-descoperi tradițiile și obiceiurile Moldovei. 

  • Mănăstirea Hâncu

O destinație deloc obișnuită, Mănăstirea Hâncu este situată în satul Bursuc, Nisporeni, 54 km distanță de Chișinău. La mănăstire se păstrează o părticică din moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. În preajmă se găsesc mai multe izvoare bogate în apă, unul dintre ele are un nivel înalt de  mineralizare și o serie largă de proprietăți curative. Este un loc frumos, îngrijit și plin de viață. Tot aici poți cumpăra câteva produse locale din magazinul bisericesc. Pe lângă aura sfântă, în acest colț de rai persistă o atmosferă caldă și autentică.  

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.