(video) Unde artele se unesc. Design+muzică+poezie=New Media Art

Arta tradițională (pictura, sculptura, poezia, muzica etc) se asociază în conștiința colectivă a moldovenilor cu ceva făcut exclusiv manual cu materii fizice, într-o formă concretă și palpabilă. Și așa este, doar că problema e că întreaga artă pare a fi acceptată doar așa pe câmpiile blajine ale lui Dan, Căpitan de Plai și Barbu Lăutaru.

Ori pixelii și decibelii, herzii și lumenii au ajuns și la baciul moldovean, care astăzi este invitat să afle ce înseamnă New Media Art, care a devenit uzuală pentru Occident. Ori asta nu înseamnă decât actualizarea instrumentelor de expresie artistică: proiectoare, softuri digitale de lucru cu imaginea și sunetul, mașini de fum, lasere, construcții masive din zeci de materiale care transmit și povestesc la fel ca tablourile și simfoniile, doar că mai ca în ziua de azi.

Unde se întâmplă așa ceva? În cadrul BOLD SCHOOL, la DIGITAL POETRY BOOTCAMP v3, o tabără creativă în a treia ediție, care se va desfășura anul acesta pe 1- 5 februarie, unde sunt invitați sound designerii și producătorii muzicali care pot lucra cu instrumente digitale și cunosc un DAW (FL Studio, Ableton, Logic, Cubase, Pro Tools, Studio One, Luna etc), motion designerii (C4D, After efects, Houdini, touchdesigner), videografii, cei care pot lucra frame by frame sau anima ilustrații și poeții care au tot mai puțină deschidere spre consumul larg din cauza formei de consum a produsului lor devenită plictisitoare în contextul vitezei informaționale actuale.

Ce se va face acolo? Echipa de mentori pe fiecare dimensiune artistică: muzicală, vizuală și poetică alături de echipa BOLD îi vor instrui și ghida în project management și procesele lucrului creativ, se vor crea echipe din 3 oameni (1 poet, 1 sound designer, 1 motion designer) și timp de 5 zile pornind de la o idee comună vor crea versuri, vor scrie coloana sonoră și vor crea o animație a acestora.
Înscrie-te acum:  https://bit.ly/DigitalPoetryBootcamp

Lucrările vor fi prezentate prin intermediul unei instalații-totem audiovizuale de 4m, din ecrane led, fum și lumini, deschise publicului larg în cadrul unui eveniment pe 24 februarie 2023, la MediaCor. Lucrările vor participa într-un concurs și cele selectate de juriu, 3 lucrări, vor primi premii și cadouri de la BOLD SCHOOL și parteneri.

Vezi cum a fost anul trecut:

Așteptăm aplicările individuale sau în echipe deja formate și invităm la colaborarea dintre artiști, fără de care nu putem avea un viitor cultural bogat, frumos și rezultativ.

Această activitate este parte a Inițiativei de reziliență în Moldova și este posibilă datorită sprijinului poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Conținutul acestei activități este responsabilitatea exclusivă a RIIFT.STUDIO și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale USAID sau ale Guvernului Statelor Unite.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.