Un studiu britanic scoate la iveală faptul că țigările electronice sunt mai puțin nocive decât cele obișnuite

Alternativele țigărilor tradiționale sunt cu 90 la sută mai puțin nocive, iar un studiu al Parlamentului britanic susține înscrierea țigărilor electronice în lista dispozitivelor medicale. Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății susține că 5 din 10 bărbați din Moldova fumează. Totodată, consumatorii de tutun din țara noastră au posibilitatea de a alege alternative mai bune decât țigaretele, or, altfel spus, produse mai puțin dăunătoare pentru sănătatea lor.

În raportul Parlamentului Britanic ce a vizat produsele cu nicotină cu risc redus, se menționează că țigările electronice sunt cu 95% mai puțin nocive decât țigările convenționale și acestea pot fi o armă importantă împotriva fumatului. Reprezentanții Public Health England, o agenție a Ministerului Sănătății din Marea Britanie, au afirmat:

Dacă sunt folosite corect, țigările electronice pot fi o armă cheie în lupta împotriva fumatului a sistemului de sănătate britanic.

Raportul s-a expus și asupra produselor care încălzesc tutunul, iar concluzia experților este că acestea sunt cu circa 90% mai puțin nocive decât țigaretele convenționale.

De aceeași părere este și Scott Gottlieb, Comisar al Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), care a declarat în cadrul unui reportaj pentru CBS Sunday Morning că riscul de îmbolnăvire pentru cei 38 de milioane de fumători ai Americii poate fi micşorat prin alternative mai puțin dăunătoare.

Nicotina nu este o substanță complet benignă și are anumite efecte secundare, dar cauza cancerului sunt substanțele cancerigene din tutun, care sunt rezultate ale arderii.

Cu alte cuvinte, nu nicotina este cea care ucide, ci fumul. Prin urmare, produsele alternative care încălzesc tutunul sau țigaretele electronice reduc considerabil riscul de a face cancer, ceea de ce se tem cel mai mult fumătorii tradiționali.

Concluzia este împărtășită și de Andre Calantzopoulos, CEO al Philip Morris International (PMI) – compania care a lansat pe piața mondială dispozitivul de încălzire a tutunului, IQOS. Tehnologia Heat-not-Burn presupune încălzirea tutunului, însă fără arderea sa. Astfel, IQOS funcționează fără fum, scrum și cu mai puțin miros față de țigaretele clasice, iar utilizatorii pot simți gustul autentic al tutunului, susțin reprezentanții Philip Morris.

Sursa: Unimedia cu referire la CBS Sunday Morning

Particip la organizarea și asigurarea logisticii evenimentelor corporative și culturale de mai mult de 10 ani. La Moldova.org sunt responsabil de relațiile cu clienții comerciali, dar și de toate aspectele logistice și administrative ale redacției, astfel încât colegii și colegele să nu ducă lipsă de nimic în procesul de lucru.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.