Trei tone de resturi de pește, depistate la Stația de Epurare. Apă- Canal Chișinău: Sursa mirosului insuportabil e generată de unii agenții economici

PE SCURT

Mirosul neplăcut din Chișinău, înregistrat în ultima perioadă, este cauzat de către unii agenții economici, care deversează direct la Stația de Epurare ape uzate cu concentrații maxim-admisibile. Drept dovadă, circa trei tone de resturi de la pește au fost depistate în grătarele de la Stația de Epurare, a anunțat astăzi Apă-Canal Chișinău.

Astfel, pe parcursul zilei de ieri, specialiștii furnizorului de apă au efectuat mai multe controale la unii agenți economici. Prin urmare, la unul dintre agenții economici care se ocupă cu prelucrarea peștelui au fost depistate chiar în sistemul de canalizare resturi de pește.

PE LUNG

„În acest context, specialiștii ACC vor estima prejudiciile aduse sistemului de canalizare și SE. Mai mult, cei vinovați de situația creată vor fi pedepsiți. De asemenea, verificările agenților economici și prelevarea probelor vor continua și în următoarele zile. Responsabilii furnizorului de apă estimează că lista agenților economici vinovați de situația creată vor crește”, se mai precizează în comunicatul ACC.

Ieri, Procuratura Generală a anunțat că s-a autosesizat, în baza informațiilor publicate în presă, referitor la mirosul neplăcut ce persistă în Chișinău și poluarea râului Bâc și a dispus inițierea a două procese penale pentru elucidarea complexă a cicumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.