Tenisul moldovenesc a surprins Armenia

Sportul alb – cum mai este numit tenisul de câmp – este considerat sportul aristocraţilor, de altfel, absolut meritat. În lumea bună a tenisului, investiţiile sigure se transformă în venituri „grase”, desigur în condiţiile unei pregătiri de calitate. De mulţi ani, tenisul de câmp se află în fruntea topului celor mai bine plătite sporturi din lume, însă în R. Moldova această disciplină nu cunoaşte o dezvoltare constantă, instabilitatea fiind provocată în mare parte de administrarea incompetentă, în anumite perioade de timp, a tenisului la nivel republican.

În această lună însă jucătorii noştri au obţinut un splendid rezultat care poate constitui momentul de relansare a probei. Selecţionata naţională a participat la ediţia ordinară a prestigiosului turneu Cupa Davis, unde, de mai mulţi ani, face parte din grupa a treia Euroafricană. La ediţia curentă, moldovenii au evoluat în seria a doua a acestei grupe, turneul fiind găzduit de Armenia. Tenismenii noştri (Roman Borianov, Andrei Gorban, Andrei Ciumac, Radu Albot şi căpitanul nejucător Iurie Gorban) au reuşit să încheie evoluţia fără nicio înfrângere, calificându-se surprinzător în grupa a doua valorică, unde cu certitudine vor întâlni adversari mult mai puternici, precum Ucraina, Danemarca, Portugalia şi altele.

În patru din cele cinci meciuri susţinute la Erevan, jucătorii moldoveni au administrat câte un „sec” 3-0 selecţionatelor Armeniei, Andorrei, Bosniei şi Lituaniei. Doar partida cu Norvegia a avut un parcurs mai dramatic, disputa încheindu-se cu scorul de 2-1.

Acest succes al tinerilor noştri jucători ar trebui să reprezinte o trambulină spre noi şi mari performanţe ale sportului alb din R. Moldova. Din păcate, activitatea federaţiei republicane de tenis este învăluită de mister, nefiind cunoscută nici măcar componenţa executivului forului respectiv. Or, o administrare corectă a activităţii competiţionale şi de antrenament ar constitui pilonul unei promovări stabile a tenisului nostru pe arenele internaţionale. // Timpul

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.