Tărâțele benefice sănătății tale

De Daniela Caraiman/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Știai că consumul regulat de tărâțe combat constipația, dar și depunerile de grăsimi pe artere?

Dacă nu știai îți spunem noi, că tărâțele de grâu sunt un aliment-medicament ieftin și eficient, cu efecte de durată pentru sănătate.

Tărâțele se obțin prin prelucrarea cerealelor diverse și sunt de fapt coaja care acoperă boabele de cereale, în care se află cea mai mare parte din elementele de care are nevoie organismul nostru.

Acestea sunt bogate în fibre alimentare, proteine, vitamine și minerale care au un rol important și benefic pentru sănătatea noastră.

Tărâțele sunt considerate ca fiind un fortifiant natural, care ajută la îmbunătățirea digestiei și pe lângă acestea asigură aportul necesar de vitamine.

Acest produs conține substanțe active deosebit de sănătoase și cu valoare terapeutică importantă organismului, cum ar fi: fibre vegetale, vitamine, acizi nucleici, minerale, glucide, proteine și enzime.

Ele ajută organismul să facă față ușor problemelor generate de îmbătrânire sau slăbiciunii cauzate de orice boală, mai sunt eficiente la ajutorul dat stomacului pentru a digera alimentele imediat ce sunt consumate, ușurând astfel procesul de tranziție al alimentelor.

Tărâța de grâu conține mult magneziu, fiind considerată din acest motiv un bun remediu anti-cancer.
Pe lânga faptul că acestea te ajută să tratezi anumite boli precum: boli de piele , avitaminoze, litiaza biliară, constipația, bolile nervoase, te mai ajută și să dai jos kilogramele în plus.

Un kilogram de tărâţe valorează mai mult decât un pumn de medicamente supersofisticate şi scumpe.

Deci, nu trebuie să evităm produsele alimentare care conțin tărâțe deoarece acestea au un rol foarte benefic pentru sănătatea noastră.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.