Spitalul de Arşi din Bucureşti: Una dintre cele trei femei rănite în incendiul din Chişinău, în stare foarte gravă

Una dintre cele trei femei rănite în incendiul din Chişinău care au fost aduse la Spitalul de Arşi din Bucureşti este în stare foarte gravă, având arsuri pe 42% din suprafaţa corpului, prognosticul fiind foarte rezervat, spune directorul medical, Cristian Niţescu.

“Tânăra are 26 de ani, dar este în stare foarte gravă. Are arsuri pe 42 la sută din corp, arsuri de căi respiratorii, este intubată şi ventilată mecanic. Trăieşte ajutată de aparate, prognosticul fiind foarte rezervat”, a explicat, pentru Mediafax, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.

El a precizat că şi starea celorlalte două tinere transferate de la Chişinău la unitatea medicală din Capitală este gravă.

“Au depăşit cu bine zborul, iar acum sunt internate la terapie intensivă. Au arsuri pe mai mult de 30 la sută din corp şi leziuni ale căilor respiratorii, sunt intubate şi ventilate mecanic”, a spus directorul medical. Cristian Niţescu a mai precizat că tinerele au arsuri la extremităţile cefalice, faţă şi membre.

Pacientele cu arsuri grave au ajuns, duminică după-amiază, de la Chişinău la Bucureşti cu o aeronavă Spartan, după care au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Un incendiu s-a produs, sâmbătă, într-o clădire cu două etaje din apropierea Pieţei Centrale din Chişinău, după ce într-o încăpere a explodat o butelie de gaz. 17 oameni au fost răniţi în urma deflagraţiei. 16 persoane au fost internate la Centrul de combustie.

Serviciul 901 a fost alertat aproximativ la ora 13:24 privind izbucnirea unui incendiu pe teritoriul Pieții Centrale din capitală. La fața locului au fost îndreptate patru autospeciale ale pompierilor, care au stabilit că incendiul e declanșat la etajul doi al unui local.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.