Ești din Orhei? Aplică în luna martie la tabăra media Wake Up Camp, organizată de Internetu’ Grăiește și Klumea

Wake Up Camp revine și în 2023! Suntem fericiți să anunțăm că emisiunea Internetu’ Grăiește și KLumea organizează încă 2 ediții a taberei pentru activiștii civici.

De data aceasta, WAKE UP CAMP ajunge în centrul țării, mai exact la Orhei, pe 10-12 martie și 17-19 martie 2023.

Scopul acestui proiect este  promovarea valorilor democratice, a dreptului la libera exprimare,  și încurajarea activismului civic printre vorbitorii de limbă rusă din regiunile Moldovei afectate de propagandă.

Participanții la tabără pot avea între 18 – 50 ani, să fie vorbitori de limbă rusă, preferabil și limba română, și să-și dorească să învețe cum să crească o comunitate pe online, cum să-și manifeste creativ spiritul civic în diverse probleme sociale și să creeze conținut audiovizual pe aceste teme pentru a deveni o sursă de informare în comunitățile lor.

Trainerii acestei ediții sunt: Nata Albot, (jurnalistă, producătoare media și activistă civică), Alex Buretz (Buretz Art), Mihai Peicov ( jurnalist Internetu´ Grăiește), Irina Tabaranu (jurnalistă Zona de Securitate și Internetu´ Grăiește), Slava Radulov (jurnalist Internetu´ Grăiește) și Elena Briciuc (jurnalistă și specialistă în comunicare KLumea).

Menționăm că fiecare tabără durează 3 zile, iar participarea este gratuită. Organizatorii asigură transport, cazare și mâncare. Doritorii de a participa la tabără sunt rugați să completeze Formularul de înregistrare. Persoana de contact: Elena Briciuc, manageră de comunicare KLUMEA, pe care o poți contacta pentru mai multe detalii la numărul 069627409.

Data limită de aplicare: 5 martie 2023

Primele 2 ediții WAKE UP CAMP au avut loc în toamna anului 2022, iar la training au participat 50 de tineri de la nordul și sudul țării.

Proiectul Wake UP Camp este realizat cu susținerea USAID Moldova. Acesta  este necomercial și apolitic, are drept scop educația mediatică și creșterea activismului civic, pe care echipa noastră le consideră esențiale pentru timpurile în care trecem.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.