Primăria Chișinău va testa calitatea asfaltului folosit la reabilitarea bulevardelor Ștefan cel Mare și Constantin Negruzzi

Primăria municipiului Chișinău va testa calitatea asfaltului folosit la reabilitarea bulevardelor Ștefan cel Mare și Sfânt și Constantin Negruzzi. Lucrările de reconstrucție a celor două străzi principale au fost finalizate în anul 2017, în cadrul proiectului de reabilitare a 3 străzi din zona centrală a capitalei.

O decizie în acest sens a fost luată ca urmare a apariției unor neconformități pe anumite porțiuni de pe cele două bulevarde, în urma unor verificării efectuate de către reprezentanții Primăriei Chişinău. Pentru evaluarea calității materialul asfaltic folosit, au fost prelevate 36 mostre pentru a fi testate în cadrul Laboratorului de încercări a ÎS „Administrația de Stat a Drumurilor”.

În această dimineaţă, mostre și carote au fost prelevate din mai multe locații, cinci de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și una pe de pe bd. C. Negruzzi, după cum urmează:

• stația de așteptare bd. C. Negruzzi (rond);
• intersecția bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ismail;
• stația de așteptare bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ismail;
• stația de așteptare bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Armenească;
• stația de așteptare bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Al. Pușkin;
• stația de așteptare bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. M. Viteazul.

Testele de laborator vor dura circa două săptămâni și vor stabili cauzele exacte ale deficiențelor în procesul de executare a lucrărilor, dar și vor oferi soluțiile pentru remediere.

Din acest motiv, perioada de garanție a celor două străzi a fost extinsă până la finele lunii noiembrie, perioada în care antreprenorul general al proiectului, SC „Delta ACM-93” din România va remedia toate neajunsurile din cont propriu. Supervizarea lucrărilor de remediere va fi asigurată de Compania EGIS International.

Lucrările de reabilitare pe cele trei două bulevarde, dar și a str. V. Alecsandri au fost realizate în cadrul Proiectului „Chişinău – Drumuri Urbane”, implementat de Primăria municipiului Chişinău cu suportul financiar din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Fondul Special de Energie Verde (FSEV) al BERD şi Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.