Poeta și dizidenta Ana Blandiana, invita celui de-al doilea sezon al Proiectului „AntiNostalgia – Privind spre viitor” de la „Europa Liberă”

Joi, 6 februarie, Biroul de la Chișinău al Radio „Europa Liberă” va lansa cel de-al doilea sezon al proiectului multimedia AntiNostalgia – Privind spre viitor, finanțat de Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova. Prima serie de dezbateri în noul format, care sunt adresate cu precădere tinerilor, se intitulează: „Și eu am trăit în comunism. Părinți-copii: ce ați făcut, ce am fi făcut?”.

Este vorba de un proiect în cadrul căruia, în perioada august 2018 – octombrie 2019, au fost organizate zece dezbateri pe diverse teme vizând trecutul, dar și prezentul Republicii Moldova. Sunt subiecte cu care echipa redacțională a mers în școli, în muzee și în centre de cultură din zece localități… „Scopul proiectului a fost ca, prin invitații din diverse țări din regiune, dar și prin participanții locali, să le vorbim concetățenilor noștri despre trecutul sovietic, după care mulți încă sunt nostalgici și să-i provocăm la reevaluarea acestuia, pentru ca astfel să poată privi liber în viitor. Un accent special a fost și va fi pus pe dialogul cu tânăra generație”, menționează organizatorii dezbaterilor marca „Europa Liberă”.

Noul sezon va debuta joi, 6 februarie, la LT „Alexei Mateevici” din or. Căușeni (11.40). A doua dezbatere este planificată, pentru aceiași seară, la Chișinău și se va ține la „Tucano Coffee Brasil” (17.00). A treia și a patra dezbatere vor avea loc vineri, 7 februarie, la LT „Meșterul Manole” din Sălcuța, Căușeni (12.00), respectiv seara, la Chișinău, la Biblioteca municipală „B. P. Hașdeu” (17.30).

Invitații acestei serii de dezbateri sunt scriitoarea Ana Blandiana, fostă dizidentă și fondatoarea Memorialului Victimelor Comunismului de la Sighet, Romania și Mark Mazureanu, fondatorul Academiei de Jurnalism Cetățenesc din Chișinău.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.