Connect with us

Opinii

OPINIE / Cazul de la IMC sau cum luptăm cu simptomele în loc să tratăm boala

Publicat

pe

Deseori jurnaliștii sau oricare om a cărui meserie presupune scrisul întâmpină dificultăți. Se intimidează să-și ducă munca până la capăt. Se intimidează de propriul statut și de propriile competențe aparent mult prea distanțate de subiectul abordat. Cazul fetei care a avortat singură în veceul Insitutului Mamei și Copilului este unul din aceste subiecte, cel puțin pentru mine. Cel mai probabil, din motiv că îmi este greu să mă identific cu durerile prin care trece o femeie nevoită să avorteze. Presupun că și alți jurnaliști bărbați au întâmpinat același obstacol. Te simți indignat, din sentimente pur omenești și… cam atât. Șansele să ajungem într-o situație similară sunt egale cu zero. Totuși, dorința de a aborda această temă nu a scăzut, ba mai mult, s-a intensificat cu timpul. Iar pentru a nu părea ridicol, am decis să abordez un astfel de subiect din altă perspectivă. Am început de la următoarea întrebare: Cine este, de fapt, fata din Anenii Noi care a avortat în veceul IMC?

„A avorta”, „veceu”, „singură”, această combinație de lexeme introdusă  într-o propoziție nu are cum să nu te afecteze. E o trimitere clară la o situație anormală și inumană. Totuși, sunt de părerea că nu ar trebui să ne aventurăm prea mult în sentimentalisme. Mă refer la simple enunțări de dragul unui impact. Mă întreb dacă este cu adevărat necesar să punem accent pe toate aceste detalii pentru a stârni indignarea oamenilor? Este oare un astfel de impact suficient pentru a rupe tăcerea o dată și pentru totdeauna? Detaliile sunt, evident, importante. Dar axându-ne doar pe ele, riscăm să analizăm o situație doar la nivel simptomatic. Cred că ar trebui să încercăm să adăugăm mai multe predicate, să precizăm mult mai concret ce stă la baza indignării noastre. Cu alte cuvinte, să încercăm a identifica cauza simptomelor. Corupția, malpraxisul, incompetența sau violența verbală ale angajaților de la IMC sunt doar niște simptome.

Citiți „Mărturiile femeilor care au născut în Moldova (I)”

Până la urmă, cei care au întocmit ancheta în privința acestui caz au ajuns la concluzia că trebuie să concedieze pe cineva. Au fost dați afară șeful de secție, o soră medicală și o asistentă. Poate fi catalogat acest gest drept o luptă cu erorile de sistem? O luptă cu nedreptățile? Cu corupția? Într-o oarecare măsură, da. Nimeni nu-i satisfăcut, dar „măcar s-a făcut ceva”.  E suficient? Sigur că nu.

Eu propun un nou mod de abordare a acestui subiect. Ce ar fi dacă, pur și simplu, l-am discuta ca pe un caz în care un beneficiar al serviciilor prestate de o instituție de stat a avut parte de un tratament neprofesionist/neprotocolar? Exact, să simplificăm un pic modul nostru de analiză. Să ne axăm strict pe relația dintre noi, cetățenii simpli, și cei care prestează anumite servicii. În special,  voi lua în seamă discursul funcționarilor din fruntea acestor instituții. Au tras aceștia concluziile adecvate? Au fost măcar cât de cât afectați de acest caz? Își vor schimba ei vreodată atitudinea față de pacienți? Mai ales că nu au existat demisii manageriale, ci doar demisii în secție. Ceea ce mă face să cred că aceștia nici măcar nu-și asumă vreo răspundere pentru ceea ce s-a întâmplat sau, mai bine spus, nu sesizează gravitatea acestui incident.

Citiți „Mărturiile femeilor care au născut în Moldova (II)”

Recent (18 ianuarie), Asociația Promo-lex a organizat o conferință de presă pe tema „Asigurarea drepturilor femeilor în perioada sarcinii și calitatea asistenței medicale.” Avocatul reprezentant al asociației a constat anumite încălcări:

– lipsa supravegherii și monitorizării pacientei,
– avortarea fără asistența medicului, asistentului și anesteziologului,
– neglijența în privința hemoragiei pre-operatorii,
– externarea prematură,
– obligarea de a procura de sine-stătător medicamente
– neglijența în perioada post-avort.
– încălcarea dreptului la informare, consiliere și suport psihologic,
– precum și manipularea cu date și acte medicale.

O listă lungă de neregularități impardonabile. Cum au reacționat reprezenanții instituțiilor medicale la aceste acuzații? Evident, niște banale scuze nu ar fi fost suficiente, însă chiar și acestea au lipsit din discursul lor. Declarațiile lor s-au rezumat la următoarele puncte:

1) Este un caz unic și nu trebuie de generalizat.

2) De ce reflectați doar cazuri cu impact negativ? De ce nu reflectați performanțele noastre sau problemele cu care ne confruntăm, cum ar fi lipsa personalului?

3) Vrem să conlucrăm cu presa, dar trebuiă să ne împăcăm mai întâi.

Cu alte cuvinte, ceea ce ar trebui să ne înduplece pe noi, simplii cetățeni, e că „a greși e omenește”, iar medicii nu sunt o excepție. „E o eroare unică și nicidecum o problemă de sistem.”

Eu cred că dumnealor nu au intrat în esența acesui caz. Discursul lor nicidecum nu intră în întâmpinarea beneficiarilor, ci a fost strict concentrat pe apărarea propriei imagini/propriului statut. Aceștia nu vor să se gândească la o potențială reconceptualizare a relației medic-pacient, ci mai degrabă noi să manifestăm empatie, să-i iertăm. Cu alte cuvinte, să-și impună propriul confort ca pe o necesitate universal valabilă. Un confort care prevede același format al relației dintre noi și ei: răbdare și tăcere.

„Oamenii sunt uneori incompatibili la nivel de personalitate. Pacientul este liber să-și caute alt medic.”

– Liliana Iașan, viceministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Din aceste spuse intuim că a indica grupa de sânge în buletin nu e destul. Cel mai probabil, trebuie de indicat și tipul de temperament. Poate chiar și zodia. Altfel, în cazul unei urgențe, riscăm să fim incompatibili cu medicii noștri.

Există un protocol și acesta trebuie respectat. Incompatibilitatea tipurilor de personalitate e o scuză proastă, cred eu. Nedemnă pentru un bun profesionist. Pacientul trebuie tratat indiferent de faptul că e un flegmatic ori sangvinic. Un medic este în primul rând un om integru și pragmatic care caută să fie util pacientului. Iar dacă incompatibilitatea psihotipurilor reprezintă pentru acesta un obstacol, cel mai probabil a încurcat meseria.

„Chiar fiica mea a apelat nu demult la serviciile IMC și a avut parte de un tratament bun.”

– Victoria Ciubotaru, medic obstetrician-ginecolog

Acest lucru nu eclipsează nicidecum celelalte 98 de cazuri mărturisite de femei care, spre deosebire de fiica doamnei Ciubotaru, nu au avut parte de un tratament adecvat, ci doar de înjurături, lezarea demnității și incompetența personalului de la IMC. Dumnealor (medicii) ne îndeamnă să nu generalizăm, că am reflectat doar un caz unic, că, per general, sistemul e OK. La rândul lor, invocând la fel un caz unic. Un caz care se încadrează mult mai bine în categoria „excepțiilor”.

„Să nu ne dușmănim!”.

– Iurie Dondiuc, director IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1

Domnul Dondiuc cheamă la calmarea spiritelor. Acesta crede în existența unui conflict dintre jurnaliști și medici. De câteva ori chiar s-a arătat indignat că presa a preferat să folosească cuvântul „naștere” în loc de „avort”. Dumnealui mai spune că din cauza jurnaliștilor „IMC este perceput acum ca o sperietoare”. Faptul că până acum pacientele au tăcut nu înseamnă că problema nu a existat. Petiția celor 98 de femei e o dovadă în acest sens.

Jurnaliștii nu sunt prieteni cu nimeni. Niciodată nu au fost. Aceștia doar își fac meseria de a informa masele. De a indica neregularitățile și a sparge tăcerea. Uneori chiar agită spiritele și merg împotriva ordinii „normale” a lucrurilor. Mai ales când această normă impusă implică oprimarea prin abuz, impotență și reacțiune.

Funcționarul impotent, indiferent de funcția sa, fie acesta medic, polițist sau profesor universitar, nu-și are locul într-un stat care se vrea de drept și funcțional. Oricât de „nobilă” i-ar fi profesia. Deci, nu-i vorba nici de etică și nici de moralitate. Trebuie să privim situația mult mai pragmatic. Dacă un șef de instituție nu este în stare să-și exercite adecvat un mandat, să găsească o modalitate mai bună de selecție și instruire a personalului, cel mai probabil, acesta este un șef incompetent. Poate are sau apără interese străine pacienților săi. Poate chiar „tipul de personalitate” este incompatibil cu funcția sa.

Citiți „Mărturiile femeilor care au născut în Moldova (III)”

În contextul actual, în care societatea noastră se confruntă cu probleme ca migrațiile masive, salarii mici, taxe prea mari sau politicieni care instrumentalizează legea în favoarea propriului buzunar, jurnaliștii nu-și pot permite luxul de a fi prieteni cu toți și de a relata doar știri pozitive despre progrese inexistente. Se cere o nouă abordare, iar discursul jurnalistic trebuie să devină unul incisiv, agresiv, să bată în punctele vulnerabile fără milă. Să intimideze pe toți cei care vor să comită neregulariăți. Să apere interesele cetățenilor care le-au oferit încrederea.

Degeaba se plânge domnul Dondiuc pe insuficiența lucrătorilor medicali, dacă nici măcar nu se încearcă a crea noi condiții pentru proprii angajați. Condiții în care aceștia să nu mai fie nevoiți să ceară bani de la pacienți, iar pacienții să nu fie intimidați de nerespectarea aceastei „tradiții”. Condiții prielnice noii generații de medici. O generație care preferă să plece din țară decât să moștenească haosul actual pe care i l-au pregătit predecesorii – cu regret, cel mai radical gest al acestora. Din aceste motive, trebuie facilitat procesul prin care omul simplu poate trage la răspundere personalul vinovat de încălcări. Iar dacă demisiile de onoare printre rândurile funcționarilor nici măcar nu se încadrează în imaginația acestora, atunci acestea trebuie forțate.

Citiți „Mărturiile femeilor care au născut în Moldova (IV)”

De la ce trebuie să înceapă o analiză? Simplu, de la faptul că toți suntem oameni, cetățeni ai acestui stat. Fata din Anenii Noi este un om. Suntem oameni care plătesc impozite și taxe. Muncitori care nu se pot bucura de roada muncii, pentru că cineva doar pretinde a ne apăra interesele. Iar unul din scopurile principale ale muncii jurnalistice este subminarea activității ticăloșești care împiedică mersul armonios al lucrurilor –  reflectarea neregularităților întru lichidarea acestora, tot cu rădăcină.

Opinii

Profesioniștii IT, dați în căutare. Angajatorii oferă beneficii mari și cer Guvernului să intervină

Publicat

pe

De către

Aflat în plină ascensiune și oferind cele mai mari salarii din țară, domeniul IT se confruntă cu o problemă neobișnuită, la prima vedere – are foarte mare nevoie de forță de muncă. Deși sectorul numără peste 12 mii de angajați, companiile de pe piața locală sunt în continuu proces de recrutare. Angajatorii sunt pregătiți să înroleze cel puțin 1000 de specialiști în fiecare an, cerere acoperită de piața forței de muncă doar pe jumătate. Și asta pentru că universitățile din țară nu ar produce suficienți tineri profesioniști. Recent, mai multe companii din Moldova, reunite în Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC), au solicitat Guvernului să întreprindă măsuri pentru majorarea numărului de locuri la facultățile de profil. Astfel, spun reprezentanții companiilor, ar putea fi soluționată problema lipsei angajaților calificați în domeniu de pe piața locală.

Eugene Galamaga, director „Allied Testing”: „Moldova a devenit suficient de atractivă, iar companiile locale, dacă ar avea suficienți specialiști, ar reuși mult mai ușor să atragă în țară și cu 50 la sută mai multe proiecte IT decât în prezent. De exemplu, compania noastră este specializată în testarea software și tot timpul suntem în căutarea unor angajați noi. Chiar acum suntem în negocieri cu un partener, care așteaptă să formăm cât de curând o echipă de 30 de persoane. Dacă am fi avut «rezerve suplimentare» de angajați, am fi reușit să începem implementarea acestui proiect mult mai devreme.”

Oferta angajatorilor: salarii atractive, program flexibil și zile de vacanță în plus

Cea mai mare provocare a industriei pare a fi găsirea forței de muncă suficiente pentru a-și susține potențialul de dezvoltare. Cele cca 700 de companii TIC naționale și multinaționale venite în Moldova încearcă să-și atragă viitorii angajați prin salarii competitive, spații de muncă conform standardelor internaționale, program flexibil, zile suplimentare de vacanță, programe educaționale și multe alte beneficii. Multe dintre ele angajează studenți în primii ani de universitate, pe care îi instruiesc și îi păstrează.

Vadim Echim, director „Tacit Knowledge”: „Compania noastră a pus accentul pe un nivel profesionist foarte înalt și căutăm colegi care sunt deja formați în domeniu. Din cauza lipsei forței de muncă, am devenit mai flexibili – venim mult mai aproape de studenți și elevi, le comunicăm despre abilitățile și calitățile profesionale pe care trebuie să le aibă pentru a fi angajați ai unei companii IT. Pentru al patrulea an consecutiv avem și un program de internship pentru tineri, iar astfel îi pregătim pe viitorii angajați. La finalul programului le facem și o ofertă de muncă.”

Radu Lazăr, manager general „Endava”: „Cultivăm atât in interiorul companiei cât și în comunitate – așa zisul “learning mindset”, aspirația de a reactualiza cunoștințele in domeniu și expertiza de industrie. Cu acest scop am înființat și programul Endava University. Compania oferă angajaților săi traininguri tehnice şi de soft skills, certificări, teambuilding-uri, career coaching dar şi posibilitatea de a participa la diverse proiecte cu impact. In cadrul colaborărilor cu universitățile locale, organizam cu regularitate, pentru studenți, deja al treilea an consecutiv cursuri cu profil tehnic cu mentori din Endava. Oferim specializări în diverse tehnologii în cadrul programului de internship organizat de doua ori pe an la Endava pentru aproximativ 100 de participanți, care la final oferă și angajare full time pentru cei mai buni absolvenți. Compania pune la dispoziția angajaților o serie de beneficii extra-salariale, spații de munca dotate cu zone de relaxare si sport, dar și implementează lunar activități dedicate diverselor tehnologii şi discipline în IT, ateliere de robotică, «board games», turnamente sportive, cursuri gratuite de perfecționare, evenimente tehnice pe diverse tehnologii cu speakeri locali și internaționali, rambursarea participării la conferințe internaționale etc.”

Potențialii programatori, „vânați” de statele vecine

Instruirea potențialilor angajați în domeniul IT a devenit în ultimii ani o prioritate pentru multe dintre companiile din Moldova. Mai mult, din convingerea că trebuie să susțină comunitatea în care activează, doar în ultimii 3 ani sectorul privat a investit cel puțin 5 mln USD în implementarea unor proiecte care țin de promovarea educației digitale, robotică, instruirea profesorilor, dotări cu echipamente tehnice și altele. Crescuți într-o societate digitală, absolvenții de liceu manifestă interes pentru specialitățile IT, însă numărul tinerilor care absolvesc o facultate în Moldova în acest domeniu este scăzut. La Universitatea Tehnică în anul precedent au depus cereri de înmatriculare la specialitățile TIC cca 3800 de candidați. Doar 15% dintre ei își continuă studiile aici, ceilalți au ales să studieze alte specialități sau au plecat peste hotare.

Studenții moldoveni sunt atrași de ofertele extrem de generoase ale statelor vecine, așa precum e România. Anual, un număr important de tineri din Moldova merg peste Prut pentru studii universitare și postuniversitare, datorită facilităților pe care le primesc. În limita locurilor alocate, studenții sunt scutiți de plata taxei de școlarizare și primesc o bursă specială. De asemenea, ei beneficiază de locuri gratuite în cămine, gratuitate la transportul feroviar, reduceri de 50% la transportul public și de cel puțin 75 la sută la teatre, muzee și alte instituții culturale. Pentru alte cheltuieli, studenții basarabeni și părinții lor pot apela la credite fără gaj, bani pe care îi primesc în maximum jumătate de oră de la aprobarea cererii, prezentând doar buletinul de identitate.

Soluțiile companiilor pentru suplinirea forței de muncă

Intrate în competiție acerbă, inclusiv cu piața din România, angajatorii TIC au solicitat Guvernului să întreprindă mai multe măsuri pentru creșterea numărului și a productivității forței de muncă în domeniu. Una dintre ele se referă la sporirea investițiilor în educația din domeniul TIC, inclusiv crearea premiselor de dezvoltare, majorarea numărului de locuri pentru studenții la specializări IT, care actualmente sunt alocate în baza proporționalității numărului de absolvenți din învățământul general.

Radu Lazăr, manager general „Endava”: „Considerăm că dublarea sau chiar triplarea numărului de studenți în domeniul IT este o măsură absolut necesară, având în vedere noile cerințe ale pieței de muncă. Accesul la forță de muncă suficientă și calificată ne-ar permite dezvoltarea unor noi proiecte, creșterea exporturilor și crearea locurilor noi de muncă, factori care vor contribui la dezvoltarea economică a țării în ansamblu. Acest fapt va fi facilitat doar prin implementarea de politici favorabile de dezvoltare a sectorului.”

Eugene Galamaga, director „Allied Testing”: „În condițiile în care anul trecut Guvernul a făcut un pas foarte important pentru dezvoltarea industriei IT din Moldova – lansarea primului parc IT, creșterea numărului de studenți la facultățile IT este un «must have». Niciun investitor local sau străin nu va posibilitatea de a se dezvolta pe o piață în care lipsesc resursele umane și unde nu are pe cine angaja.”
Având în vedere cererea de piață, companiile tind să angajeze studenți încă din primii ani, astfel tinerii profesioniști generează impozite către stat chiar de pe băncile universităților. Un calcul matematic arată că investițiile autorităților în pregătirea mai multor specialiști IT ar putea fi recuperate chiar înainte de finalizarea studiilor.

Ana Chirița, director executiv ATIC: „De exemplu, Moldova IT Park estimează pentru 2018 un volum al vânzărilor de cca 2 miliarde de lei. În impozite plătite la stat, această cifră înseamnă cam 126 milioane de lei. Doar companiile din IT Park angajează cumulativ 4774 de persoane, contribuția fiecărui angajat fiind de circa 29.382 lei pe an în impozite. Având salarii medii de 24.754 lei în cadrul Moldova IT Park, ceea ce reprezintă considerabil mai mult decât în alte domenii, un fapt cert este că investițiile în educația IT, crearea locurilor de muncă în IT după o formulă de atragere a capitalului uman talentat și nu doar respectând principiul proporționalității, ar aduce un imbold considerabil dezvoltării economiei RM.”

Industria IT este una progresistă pentru Moldova, iar actualmente reprezintă circa 7% la Produsul Intern Brut al țării. Fiecare a cincea companie din domeniul IT este cu capital străin (total sau parțial). Performanța sectorului se observă și examinând indicatorii care măsoară volumul de export IT (cu o creștere de 56% în 2017 comparativ cu 2016), numărul de angajați și valoarea salariilor în domeniul TIC.

Citește mai departe

Opinii

Inovația este peste tot, permite-ți s-o vezi

Publicat

pe

De către

Eu nu m-am născut cu telefonul mobil în mână, dar la vârsta de grădiniță, alergam printre calculatoarele din sălile unui colegiu de microelectronică, unde părinții mei erau profesori. Pe atunci ascultam fermecată despre cum, pe vremuri, un calculator putea fi mare cât o casă și mă simțeam mândră că am acasă un PC și părinți care pricep în el mai mult decât să apese pe butonul de conectare. Astăzi, inovațiile nu mai sunt străine nimănui, nici măcar celor care nu dispun de gadgeturi performante. Astăzi, inovațiile nu mai sunt asociate cu computere și smartphone-uri. Pentru că a fi inovator nu mai înseamnă neapărat să apeși pe butoane și să scrii coduri, ci că vrei să ajuți, să schimbi, să influențezi pozitiv viitorul. Eu tocmai asta am înțeles ascultându-i pe speakerii de la Ignite Chișinău: The Future.

Timp de 5 minute, persoane din diverse domenii din Ucraina, România și Republica Moldova au urcat pe scenă și au prezentat viziunea lor asupra evoluției tehnologice. Între pauze însă, oaspeții s-au delectat cu operă. Ceva neobișnuit pentru așa un eveniment. Tematicile au fost cele mai diverse, de la pilotarea unui avion, la dezvoltarea raioanelor republicii, s-a discutat despre reușite și eșecuri, sport, spații de lucru, afaceri, construcții și multe altele.

Două lumi și două timpuri

Dar vreau să vă povestesc despre trei vorbitori care mi-au rămas în minte și voi începe cu Veronica Verlan. Trebuie să recunosc, nu mi-e străină. Îi cunosc lucrările, îi cunosc activitatea, dar nu o mai văzusem vorbind despre ce face. Fotografă și operatoare video și-a construit reputația și cariera nu la nunți și cumetrii, nu în studiouri și nici filmând spoturi publicitare. Veronica Vârlan și-a făcut un nume escaladând munți și petrecând timpul în locuri foarte retrase de civilizație. Aventura ei a început, cu șase ani în urmă, când a co-fondat o agenție locală de producție de imagini în direcția travel/sport/adventure.

Veronica își iubește foarte mult jobul, pentru că acesta nu o lasă să ignore evidentul, și anume că viitorul nu poate exista doar în limita conștiinței umane. „Noi putem să inventăm troleibuze zburătoare, dar la un moment dat toată tehnica s-ar putea deconecta, iar noi ne vom speria pentru că nu vom mai ști cum să savurăm lucrurile simple, cum să ne admiărm răsăritul de soare, cum să râdem în hohote, cum să prietenim ca în copilărie sau să ne îndrăgostim ca proștii. Vom uita cum să ne îmbrățișăm părinții și să le spunem cât de importanți sunt ei pentru noi”, a zis ea la Ignite. Astfel, viața Veronicăi se împarte între două lumi, una, care se schimbă în fiecare zi, și alta, unde timpul este doar o noțiune inventată de oameni. Totuși, ea mereu avea la ea aparate foto și video de ultimă generație, care i-au permis să imortalizeze scene nemaipomenite.

Start-up-uri în corporații? Nu e imposibil

Un alt vorbitor, de pe scena Ignite, care mi-a atras atenția a fost Denis Zhogolev, care a distrus stereotipurile despre corporații, despre cât de greu și plictisitor este să lucrezi într-o companie mare. El a povestit despre o zi importantă pentru el, când el a venit la interviu de angajare la Philip Morris International, la Moscova. Tânărul Denis, cu experiență de manager de vânzări a intrat în competiție cu alți 600 de oameni care au fost invitați la interviu. Dintre aceștia, doar doi au fost selectați. Unul dintre ei a fost Denis.

La finalul anilor 2000, într-o lume capitalistă, activând într-o companie modernă și mereu inovatoare, Denis Zhogolev a înțeles că anume în inovație constă succesul companiei. În 1954, anume ei au fost cei care au lansat țigările cu filtru în pachet tare cu capac flip-top. O idee care acum pare foarte simplă, dar atunci a fost nevoie de multă muncă de convingere pentru ca ele să fie acceptate. Aceeași companie a prevăzut tendința femeilor de a fuma, ca gest de egalitate de gen și a lansat brandul Marlboro, exclusiv pentru dame. „Recent, noi am lansat un nou produs inovator – IQOS, cea mai bună alternativă pentru fumătorii adulți”, spune Denis.

Nu-mi este străin acest produs, am un consumator de IQOS acasă, prietenii mei la fel au renunțat la țigări în favoarea acestui produs și simt diferența pozitivă. Hainele nu mai miros urât, iar părinții nu mai au motive să suspecteze copiilor că aceștia fumează. Evident, mai sunt și alte avantaje, dar astea nu sunt la fel de amuzante. De fapt, în spatele acestei tehnologii se ascunde o muncă imensă. Timp de peste zece ani, la elaborarea ei au muncit peste 400 de oameni de știință, farmaciști, tehnologi.

În toată povestea asta, Denis are un rol tare fain. El este cel care a făcut tot ce i-a stat în puteri și a convins conducerea din Elveția ca tehnologia IQOS să ajungă și în Republica Moldova. Și i-a reușit. Astfel, el a demonstrat că și în cadrul unei companii mari e loc pentru start-up-uri, dar cu condiția că ele sunt inovatoare.

Vedere pentru nevăzători

Un alt speaker care mi-a atras atenția a fost Cornel Amariei, care a fost inclus în Forbes USA unul dintre cei 10 cei mai influenți tineri sub 30 de ani din Europa, iar săptămâna trecută Junior Chambers International l-a selectat ca unul dintre cei zece Most Outstanding Humans of the World. Iar sâmbătă seara a fost la Ignite.

Cornel a crescut într-o familie unde ambii părinți au dizabilități locomotorii, iar asta, spune el, l-a făcut să fie foarte creativ. A construit de toate, programe, roboți, respectiv, încă de mic a înțeles că inovația este foarte importantă. Asta o știm cu toții, dar cel mai des asociem tot ce este inovator cu lucruri foarte complicate, cu știința superioară, computere și inteligență artificială. Cornel, însă, ne-a amintit că inovația poate fi și simplă, dând ca exemplu șlapii care au deschizător de bere pe dosul tălpii.

Când era student, Cornel s-a gândit la necesitatea creării unor ochelari pentru nevăzători, pentru cei 40 de milioane de oameni împrăștiați în lumea-ntreagă, care nu văd deloc și singura soluție pentru ei. Asta, în timp ce se inventează mașini cu autopilot, sunt câinii însoțitori, care sunt de două ori mai puțini decât nevăzătorii.

Așa a ajuns Cornel să creeze ochelarii Lumen, care de fapt nu funcționează ca ochelarii standard. Ei au un soi de scaner tridimensional, care scanează tot ce se află în jurul purtătorului lor și înțelege distanța către fiecare punct din față. Toată informația colectată este trimisă către creier prin intermediul unor impulsuri.

I-a testat și el cu ochii legați. Și funcționează. Dar când i-a testat pe nevăzători, iar ei au abilități senzoriale mai dezvoltate, rezultatele au fost extraordinare! Unul dintre ei a putut să prindă o minge. „Chestiile astea-ți amintesc că, atunci când stau închis în laboratorul meu și construiesc ceva cu echipele fenomenale cu care am norocul să lucrez, e bine să existe cineva care din când în când să-ți amintească că ceea ce faci merită!”, a conchis Cornel.

Iar acum o să fac o pauză de la aceste istorii și o să ascult muzică clasică, așa cum s-a întâmplat și la Ignite Chișinău: The Future, iar pe voi vă invit să-i ascultați pe toți ceilalți vorbitori și să vă luați doza de inspirație.

(P)

Citește mai departe

Oficiale

PLR, despre decizia CSJ privind cetățenia lui Băsescu: „Este o vendetă politică organizată la comandă”

Publicat

pe

De către

Partidul Liberal Reformator a luat act de decizia instanței supreme de justiție a Republicii Moldova vizavi de recursul lui Traian Băsescu privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova în urma unui decret emis de președintele Igor Dodon.

Astfel, PLR a publicat o listă cu reacții și concluzii în privința aceasta:
1. Bâlbâiala Curții Supreme de Justiție (CSJ) cu amânarea ședinței – anularea amânării ședinței – reluarea ședinței – luarea subită a deciziei în plină noapte arată cât de scurte și strânse sunt pârghiile de manevrare instituțională a justiției dacă chiar și cea mai înaltă instanță a ei gafează nesiguranță și probează supunere fără cârtire unor centre de comandă din exteriorul sistemului;
2. Decretul de retragere a cetățeniei lui Traian Băsescu a fost o acțiune de vendetă politică organizată la comandă, motivată tendențios, incompetent și nefondat, un act de obstrucționare flagrantă a unor drepturi. O justiție independentă ar fi trebuit să o îndrepte cu lejeritate și promptitudine, anulând-o, încă la prima etapă de examinare juridică.
3. Hotărârea subită de respingere a recursului lui Traian Băsescu emisă de CSJ se înscrie, după anularea rezultatelor alegerilor pentru Primăria Municipiului Chișinău din iunie 2018, în seria de acțiuni politico-juridice de timp mafiot și reprezintă un ultim cui bătut de binomul politic de la guvernare în sicriul statului de drept;
4. Decizia CSJ și întregul periplu al dosarului în cauză vânturat prin toate instanțele așa numitei justiții moldovenești este o demonstrație în plus că în Republica Moldova orice alt caz care ar fi considerat că atinge interesele electorale, politice, economice, ori de alt ordin, ale camarilei de la guvernare și intrat în malaxorul justiției, nu are șansă de izbândă;
5. Din punct de vedere juridic, Republica Moldova este un stat mort pentru cetățenii ei rămași încă în țară, pentru cetățenii ei plecați în exil, dar și pentru potențialii investitorii străini care sunt invitați să cumpere cetățenia Republicii Moldova. Partidul Liberal Reformator își exprimă indignarea în legătură cu această nouă dovadă de umilire a actului de justiție și de degradare periculoasă a statului de drept.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com