Oamenii de știință au filmat creierul aflat în repaus (VIDEO)

De Victor Neaga/ Chişinǎu / Moldova.ORG/ — Oamenii de ştiinţă, pentru prima dată, au reuşit să observe ce se întâmplǎ în creierul unui om atunci când acesta îşi pierde cunoştinţa.

O nouă metodă de imagistică poate arăta modificările în activitatea electrică a diferitor regiuni ale creierului în câteva minute după anestezie.

În timpul pierderii cunoștinței încep să contacteze alte regiuni ale creierului decât în stare normală, a raportat o echipă de oameni de ştiinţă britanici la Congresul European de Anestezie ce a avut loc în Amsterdam.

Ce anume arată această scanare este pe departe de a fi înțeles, spun cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au ataşat de capul pacientului zeci de electrozi, prin care, către craniu, se îndreaptă un curent electric slab. Ţesuturile şi propriile semnale ale creierului întrerup impulsurile.

Noua metodă a fost numită tomografie funcțional impedanţă.

În câteva minute după injectarea anestezicului, structura fizică a creierului nu poate fi schimbată, astfel încât toate schimbările ce au loc în timpul procesului de scanare sunt schimbări în activitatea creierului.

La prima vedere, rezultatele scanării confirmǎ teoria profesorului Susan Greenfield de la Universitatea Oxford, care susține că în timpul pierderii cunoștinței, diferite părți ale creierului se inhibă reciproc.

Cu toate acestea, rezultatele scanării necesitǎ o analizǎ de o perioadă lungǎ de timp, şi însăși scanarea trebuie să fie repetată de mai multe ori, spune profesorul Brian Pollard, anestezist de la Spitalul Regal din Manchester.

Oamenii de ştiinţă speră că o nouă metodă de imagistică, în viitor, va permite monitorizarea creierului oamenilor ce au suferit de traume craniene sau accidente cerebrale vasculare.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare