Noul director general al ANRE a fost prezentat angajatilor

Moldova.ORG — Noul director general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Vitalie Iurcu, a intrat în exerciţiul funcţiunii, după ce a fost prezentat angajaţilor instituţiei.

Potrivit unui comunicat de presă al ANRE, Iurcu a fost prezentat de către şeful aparatului Guvernului, Nicolae Gumenîi. Vitalie Iurcu a fost numit în calitate de director general al ANRE pentru o perioadă de patru ani, în şedinţa Guvernului de săptămâna trecută.

Iurcu a declarat că va depune toate eforturile ca ANRE să sprijine în continuare, prin activităţile sale, procesele de restructurare ce au loc în complexul energetic, să încurajeze dezvoltarea acestei pieţe pentru asigurarea livrării fiabile a energiei electrice şi gazelor naturale consumatorilor finali, la preţuri rezonabile, şi îmbunătăţirea calităţii acestor servicii.

Noul director general al ANRE a spus că pune preţ pe "profesionalism, patriotism şi capacitatea oamenilor de a munci în echipă, subliniind că va conlucra în mod constructiv cu toţi specialiştii ANRE şi cu participanţii la piaţa de resurse energetice".

Vitalie Iurcu are 35 de ani. A absolvit Academia de Studii Economice din Moldova cu specializarea inginer economist. A făcut studii postuniversitare în SUA, este magistru în managmentul afacerilor. A activat mai bine de zece ani în cadrul unor proiecte internaţionale. Este specializat în domeniile finanţe şi managmentul dezvoltării.

Postul de director general al ANRE este liber de circa trei ani de zile, ultimul director general fiind Vasile Carafizi, destituit în 2003 la numai două luni după investirea în această funcţie. Din Consiliul de administraţie al ANRE mai fac parte doi directori – Nicolae Triboi (numit în 2003) şi Anatol Burlacov (2003).

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a fost creată în 1997 în calitate de autoritate a administraţiei publice cu statut de persoană juridică ce nu se subordonează unei alte autorităţi publice sau private. ANRE reglementează activităţile economice şi comerciale în sectoarele electroenergetic, de gaze naturale şi petroliere prin acordarea de licenţe, promovarea unei politici tarifare adecvate şi protecţia drepturilor consumatorilor.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.