Moldovenii din Olanda susțin vinificatorii autohtoni/ FOTO

Moldovenii din Olanda susţin vinificatorii autohtoni. La 22 septembrie, membrii comunității moldovenilor s-a întrunit la o șezătoare în Amsterdam cu o ocazie mai specială – la un pahar de vorbă, pentru a susține vinifcatorii autohtoni.

Asemea întâlniri sunt organizate de mai multe ori pe an, spun organizatorii. De această dată însă participanții au fost bucuroși să se mobilizeze pentru a susține producătorul autohton, se arată într-un comunicat al Biroului pentru Relaţii cu Diaspora.

Membrii comunităţii spun că imediat după impunerea embargoului de către Federaţia Rusă au distribuit pe rețelele de socializare următorul mesaj: “Ieri, Rusia a pus un nou embargo pe vinurile moldovenești, introdus în ajunul summitului Parteneriatului Estic din Vilnius. Astăzi, eu cumpăr o sticlă de vin și îmi încurajez prietenii din Europa, precum și din Moldova să facă la fel. Vinul moldovenesc este gustos, încearcă și tu și convinge-te singur!”

Cea mai mare provocare pentru organizătorii șezătorii a fost găsirea unui punct de vânzare a vinurilor moldovenești în Olanda sau încrederea că produsul împachetat frumos va fi și unul calitativ, fiind adeseori dezamăgiți de calitatea vinului moldovenesc procurat la magazinele rusești din Olanda sau Germania. În acest sens, ei încurajează producătorul național să utilizeze și promoveze activ platformele web de vânzare a vinurilor și să exporte produs de calitate.

“Suntem întotdeauna interesați să promovăm produsele naționale, iar vinul moldovenesc nu lipsește de la evenimentele comunității (…). Pentru a promova cu încredere vinurile noastre, am sugera să se producă vin de calitate, să se investească în strageii de marketing, precum și să existe o hartă virtuală cu punctele de vînzare a vinului moldovenesc”, susțin participanții întâlnirii.

Fiind organizate anul acesta în Maastricht, Rotterdam și Amsterdam, astfel de șezători au devenit deja o mică tradiție pentru a menține legătura cu diferiți concetățeni din diferite colțuri ale țării, fiind o modalitate de comunicare și interacțiune, dincolo de rețelele virtuale de socializare.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.