Moldova va marca Ora Planetei a 8-a oară consecutiv

Acțiunea mondială Earth Hour 60+ reprezintă cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile. Ora Planetei este o acțiune globală, în cadrul căreia cetățenii sunt îndemnați să stingă luminile și aparatele electrice timp de o oră, în semn de neindiferență față de viitorul planetei. Însă scopul Orei Planetei nu constă doar în economisirea energiei electrice. Acțiunea reprezintă un simbol al respectului pentru natură, un aport adus diminuării consecințelor schimbărilor climatice.

Ora Planetei are menirea să atragă atenția asupra necesității formării unei atitudini responsabile față de natură. Totodată, unul din obiectivele evenimentului este de a trage un semnal de alarmă privind amploarea efectelor încălzirii globale, schimbărilor climatice și poluării mediului.

Prima Oră a Planetei a fost organizată de WWF în 2007 în Australia, campania fiind de un mare succes: mai mult de 2 milioane de oameni au luat parte la ea. În anul următor, evenimentului i s-au alăturat deja 35 de țări. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut ca în doar câțiva ani mișcarea să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. La ediția de anul trecut, peste 7.000 de orașe din peste 160 de țări au stins luminile de Ora Planetei.

În Republica Moldova acțiunea „Ora Planetei” se va derula pentru al optulea an consecutiv.

În acest context, facem un apel către toți cei interesați de mediu să stingă luminile în intervalul de timp 20:30-21:30 și să vină la concertul dedicat evenimentului „Ora Planetei”, care se va desfășura pe data de 19 martie în intervalul de timp 18:30-21:30 pe strada pietonală Eugen Doga sau să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare simbolică prin oraș împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii.

Sâmbătă, 19 martie 2016, în municipiul Chișinău pe strada pietonală Eugen Doga, în intervalul de timp 18:00 – 22:00, se va desfășura evenimentul ”Ora Planetei”. În Republica Moldova acțiunea este patronată de Ministerul Mediului în colaborare cu Ministerul Apărării, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Primăria municipiului Chișinău, ONG-urile de mediu, alte instituții din țară.

Ora Componenţa artistică Acțiune Detalii
16.30 Concurs de desen pe asfalt pe alee, mai jos de strada pietonală
18.00 Evaluare concurs desen pe asfalt
18.30 Mesaj organizatori și parteneri Mesaj de deschidere
18.45 Spectacol cu papusi Teatrul municipal de păpuși „Gugută” Fragment
19.10 Angel,s Dance „Bastoanele” Dans Centrul de Creație al Copiilor „Ghiocel”
19.20 Elena Carafizi si Andy Oncea Duet – voce, chitara
19.40 Teatrul de foc Impyro Led show
19.50 Stefan Negura Recital nai
20.08 Moderator Start – tur pe biciclete cu lumini
20.10 Teatrul MADE Moment teatru nonverbal
20.25 Alocuțiune autorități Numărătoare inversă
20.30 Moderator Deconectare curent electric. Se aprind lumanari 60+
20.35 Teatrul de foc Impyro Spectacol cu făclii
Observații astronomice timp de 60 minute Telescop instalat în fața Ministerului Mediului
20.40 Orchestra Ministerului Apararii Recital
21.05 In platou – bicicliști cu luminițe
21.08 Free Balance Circ creativ
21.12 Duet acordeonisti Recital Liceul Ciprian Porumbescu
21.15 Trio Jazz Recital jazz Clape, contrabas, voce
21.30 Mesaj autorități Mesaj de încheiere Se aprind luminile

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare