Linia de troleibuz 34 spre Trușeni a fost lansată

Astăzi a fost lansată cea de-a 34 linie de troleibuz spre comuna Trușeni din suburbia Capitalei. Această linie urmează să aplaneze problema acută a transportului public. În comuna Trușeni locuiesc, conform recensământului din 2014, 10 380 de oameni.

Pe linia nr. 34 vor circula 5 unități noi, asamblate la Chișinău, dotate cu propulsie autonomă.

Conform lui Dorin Ciornîii, șef al Regiei transport electric Chișinău, noile unități de transport vor circula între orele 05:35 – 22:00, cu un interval de 10 min în orele de vârf. Troleibuzele vor circula cu autonomie (fără rețea de contact), de la Calea Ieșilor până la str. 27 August din satul Trușeni. Costul proiectului este de 1,2 milioane de euro.

Unităţile de transport de pe ruta nr. 34 au o autonomie de 20 km, consum redus de energie, sistem de aer condiționat, podea joasă și rampă de acces pentru persoanele în scaun rulant. Ruta nr. 34 este cea de-a treia linie de troleibuz pe care vor circula unități cu propulsie autonomă.

Enlarge

2-87

FOTO: Primăria Chișinău

Prima rută de acest fel, nr. 30, leagă Piaţa Marii Adunări Naţionale şi Aeroportul Internaţional Chişinău. Cea de-a doua rută, nr. 31 care face legătura între centrul capitalei și or. Sângera a fost deschisă în primăvara anului curent.

Ruta de troleibuz nr. 34, „str. Ciuflea – comuna Trușeni”, va circula conform următorului itinerar:

Tur: str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Calea Ieșilor, statul Trușeni (str. 27 August);

Retur: statul Trușeni (str. 27 August) – Calea Ieșilor, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Ciuflea.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.