Lifebook Leaf – laptop-ul lumii moderne

De Victor Neaga/ Chişinǎu / Moldova.ORG/ — Designerii americani Laura Karnath şi Carl Burdick sunt de părere că era produselor care se bazează pe energie şi resurse, ca şi cum acestea ar fi inepuizabile, este pe cale să apună. Conceptul propus de cei doi, numit Lifebook Leaf reprezintă o încercare de a arăta că piaţa tehnologiei are nevoie de o schimbare radicală de viziune.

Design-ul laptop-ului foloseşte celule solare, display-uri flexibile OLED şi “materiale avansate durabile” pentru a crea un dispozitiv extrem de eficient, alimentat cu energie solară.

Lifebook Leaf a fost creat pentru competiţia Fujitsu Design 2011, alăturându-se astfel celorlalte peste 100 de laptop-uri intrate în joc. Şi se pare că are toate şansele să fie premiat, întrucât a fost pus pe lista potenţialilor câştigători.

Device-ul este format dintr-un singur display OLED care fie poate fi lăsat plat, pentru a se comporta ca un display mare, fie se poate îndoi pentru a imita un laptop convenţional.

Marginile laptopului conţin celule solare, care încarcă bateria dispozitivului, atunci când acesta este lăsat plat. Cei doi designeri spera că descoperirile din domeniul tehnologiei CPU-urilor să faciliteze acumularea unei energii în exces în laptop, astfel încât să poată încărca şi alte dispozitive prin intermediul USB-ului.

Computerul va include suport 4G pentru accesul la internet wireless şi trei camere poziţionate în partea de sus a ecranului, care vor putea captura imagini 3D şi facilita o interfaţa de gesturi, permiţându-i astfel utilizatorului să execute o serie de funcţii prin mişcări simple.

Designerii au adăugat, de asemenea, un display OLED mai mic şi pe partea solară a laptopului, pentru a afişa procesul de reîncărcare, disponibilitatea semnalului 4G şi orice alte alerte sau mesaje care sosesc în timp ce dispozitivul se reîncarcă.

Un alt feature interesant îl reprezintă interiorul cauciucat, care previne degradarea ecranului şi carcasa din policarbonat.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare