La domiciliu sau în izolator? Curtea de Apel examinează cererea procurorilor în cazul Ilan Shor

Curtea de Apel Chișinău examinează, astăzi, cererea procurorilor de plasare a lui Ilan Shor în arest preventiv în izolator. Procurorii au cerut Curţii schimbarea măsurii de reprimare din „arest la domiciliu” în „arest”.

De notat că şi învinuitul Ilan Shor a contestat încheierea Judecătoriei Buiucani privind mandatul de arest la domiciliu şi a solicitat instanţei de recurs cercetarea în stare de libertate.

Şedinţa la Curtea de Apel (strada Teilor) va avea loc astăzi la ora 13.00. Săptămâna trecută ședința a fost amânată după ce avocatul lui Ilan Shor a declarat că învinuitul este bolnav și nu se poate prezenta la judecată.

Fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, omul de afaceri Ilan Shor este principalul bănuit în cazul delapidărilor de 13, 3 miliarde de lei de la Banca de Economii și Banca Socială. În prezent acesta nu poate părăsi locul de domiciliu, este restricționat în comunicarea cu anumite persoane și este obligat să răspundă la apelurile ofițerilor CNA.

Tot astăzi, Curtea de Apel va examina şi contestările procurorilor privind schimbarea arestului la domiciliu în privinţa învinuitului Viorel Bârcă, fost preşedinte ai CA BEM.

Mâine, instanţa de recurs urmează să se expună şi asupra măsurii de reprimare în privinţa unui membru al Consiliului de Administraţie a Băncii Sociale. Acesta, de asemenea, se află în arest la domiciliu în urma unei încheieri emise de către Judecătoria Buiucani. Procurorii au contestat decizia judecătorului de instrucţie, cerând anularea încheierii şi cercetarea învinuitului în stare de arest. Duminică, omul de afaceri, suspectat de procurori şi ofiţerii CNA de contractarea unui credit de 2 800 000 de dolari de la BEM, a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia urmează să fie contestată cu recurs.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare