Connect with us

Divertisment

Jurămintele fierbinți ale politicienilor care se văd în viitorul Parlament

Publicat

pe

Salarii medii de 600 EUR, colhozuri moderne, integrarea în Uniunea Economică Euroasiatică sau aderarea la Uniunea Europeană, salarii mai mari, compensații, medicamente mai ieftine și apărarea drepturilor cetățenilor sunt câteva dintre promisiunile prin care politicienii din R. Moldova încearcă să ademenească alegători. De departe, cei mai darnici și zeloși în vorbe sunt reprezentanții Partidului Democrat din Moldova (PDM), în frunte cu Vlad Plahotniuc, dar și cei din rândurile socialiștilor.

Celelalte partide au fost mai rezervate în a face promisiuni, însă au dezvăluit tacticile pe care le vor pune în practică pentru a aduna mai multe voturi în ziua scrutinului din 24 februarie 2019. De exemplu, liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, spune că va participa la alegerile parlamentare alături de alte trei partide, pentru a fi sigur că nu va fi scos de pe liste.

Totodată, Anatol Șalaru, președintele Partidului Unității Naționale (PUN) a declarat că se gândește la posibilitatea de a boicota parlamentarele în semn de protest „față de acest sistem injust”. Și Partidul Liberal (PL) s-a abținut de la a face promisiuni, mai ales, că formațiunea sa urmează să-și aleagă un nou lider pe 1 decembrie.

Democrații promit salarii mai mari pentru poștași și compensații la căldură

Pentru a-și atrage simpatizanți, PDM promite majorarea cu 12% a compensațiilor pentru căldură oferite familiilor social-vulnerabile. Dacă până acum doar familiile cu un venit de 1600 de lei puteau beneficia de acest ajutor, acum și cele care nu câștigă mai mult de 2000 de lei vor putea solicita compensații. Cel puțin, așa a asigurat liderul democraților, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă desfășurat pe 27 noiembrie. Potrivit acestuia, compensațiile în valoare de 350 de lei vor fi oferite lunar timp de cinci luni.

Tot atunci, Plahotniuc a promis că toate persoanele cu o pensie mai mică de 2000 de lei vor primi câte 600 de lei cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Mai mult, liderul PD a promis că vor fi majorate salariile poștașilor, care activează în cadrul Poștei Moldovei, cu până la 100%.

Democratul Constantin Țutu încearcă să-și atragă simpatizanți. FOTO: Facebook

***

În prezent, salariile poștașilor se stabilesc în funcție de anumite criterii, printre care numărul orelor lucrate sau vechimea în muncă. Unii poștași care activează în localități mici au un salariu de doar 500 de lei. Mai mulți bani pot câștiga șefii oficiilor poștale care pot obține circa 3000 de lei pe lună.

Socialiștii făgăduiesc salarii de 600 EUR și rezolvarea problemei transnistrene

Socialiștii au făcut un șir de promisiuni îndrăznețe în cadrul unui miting desfășurat în centrul Capitalei pe 18 noiembrie. Printre planurile PSRM se numără majorarea salariului mediu până la 600 EUR și majorarea pensiei medie până la 300 EUR, învățământ de stat gratuit și soluționarea problemei transnistrene. Socialiștii spun că vor restabili parteneriatul strategic cu Federația Rusă și că R. Moldova va deveni membru al Uniunii Economice Euroasiatice. Totodată, aceștia vor să interzică partidele și mișcările unioniste.

Președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, alături de președintele țării, Igor Dodon, la mitingul din 18 noiembrie. FOTO: Facebook

***

Amintim că însuși președintele țării, socialistul Igor Dodon, a declarat anterior că vrea să interzică prin lege activitatea unioniștilor în țara noastră. Această inițiativă, însă, sfidează prevederile Constituției RM. De altfel, unirea R.Moldova cu România este consfințită în Declarația de Independență, care face corp comun cu Constituția.

În programul electoral prezentat de socialiști se mai numără  interzicerea aderării țării noastre la NATO, dar și protejarea „valorilor tradiționale”. Reprezentanții PSRM  afirmă că aceste obiective „nu sunt vise, ci sunt bazate pe calcule”.

PLDM vrea să refacă moral Moldova

După ce a fost ales în funcția de președinte al PLDM, în luna septembrie curent, Tudor Deliu a declarat că formațiunea sa va avea un cuvânt mare de spus la următoarele alegeri parlamentare. Acesta nu a făcut promisiuni concrete, dar a asigurat cetățenii că PLDM „reprezintă opțiunea ce va oferi țării noastre șansa de renaștere, modernizare și refacere morală”. Deliu a adăugat că unirea R. Moldova cu România și realizarea integrală a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană vor reprezenta principalele scopuri ale liberal-democraților.

PAS și PPDA visează să ducă R. Moldova în UE

Salariu mediu de 11 mii de lei pe lună, mai multe investiții în instituțiile de învățământ, servicii medicale mai bune și medicamente mai ieftine – cu aceste promisiuni încearcă să ademenească alegători Mișcarea de Rezistență ACUM. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) în frunte cu Maia Sandu și Platforma Politică Demnitate și Adevăr (PPDA), condusă de Andrei Năstase, și-au lansat programul electoral comun pe 3 noiembrie.

Lidera PAS, Maia Sandu, la o întâlnire cu alegătorii. FOTO: Facebook

Cei doi au promis că, până în 2023, țara noastră va îndeplini toate condițiile pentru a solicita să devină membru al Uniunii Europene. Blocul electoral format din PAS și PPDA mai promite o țară „în care legea este respectată cu sfințenie de către toți, fără excepție”.

Șor poftește la colhozuri moderne

În luna septembrie, președintele Partidului Șor și-a adunat colegii pe un câmp din localitatea Jora de Mijloc și le-a vorbit despre planurile sale pentru alegerile de anul viitor. Ilan Șor a declarat că vrea să demonstreze că R.Moldova este cea mai bună țară din lume și a pomenit despre crearea unor colhozuri moderne.

Ilan Șor vrea să demonstreze că R.Moldova este cea mai bună țară din lume. FOTO: Facebook

„Pe noi ne așteaptă alegerile parlamentare, alegerile care o să ne dea și o să ne arate calea noastră pentru următorii patru ani, unele partide vor să ne ducă în Europa, altele în Rusia, dar eu vreau ca noi să trăim în Moldova. Noi vom demonstra că Moldova este cea mai bună țară din lume… vom avea colhozuri moderne…”, a spus Șor.

Divertisment

Magazinul BrüderHaus la aniversarea de un an: Reduceri la toate produsele și tombolă

Publicat

pe

De către

Magazin de Electrocasnice și Veselă, Unelte și Scule Electrice BrüderHaus își aniversează în această săptămână primul an de activitate, iar cu această ocazie cumpărătorii vor beneficia, până pe 31 mai, de reduceri de 15% la toată gama de produse.

BrüderHaus este reprezentantul oficial al brandului Zimmer Germany și wiSmark Germany , având cele mai atractive prețuri de pe piață la categoriile de produse pe care le comercializează.

Totodată, toți cumpărătorii care vor trece pragul magazinului și vor achiziționa cel puțin un produs până la 31 mai vor participa automat la o loterie aniversară. Câștigătorilor le va fi returnată întreaga sumă de pe bon. .

Magazinul are sediul pe strada Sarmizegetusa 1, în sectorul Botanica al capitalei. Doritorii de a achiziționa mai multe produse o pot face și online și pot opta pentru livrarea la domiciliu.

Citește mai departe

Divertisment

Ghid de distracție la Marele Picnic cu trupa TAXI de la Mileștii Mici

Publicat

pe

De către

Au mai rămas zile numărate până la cea mai incendiară petrecere în aer liber din această lună! Nu uitați să vă eliberați întreaga zi de 25 mai, pentru că nu puteți nicidecum rata MARELE PICNIC cu trupa TAXI din această sâmbătă! Vom spunem „Pa-pa!” Primăverii și vom întâmpină Vara la cea mai tare petrecere la iarbă verde! Iată ce ți-au pregătit organizatorii evenimentului pentru această petrecere:

Sangria nelimitată pe toată durata evenimentului

Vin, fructe și gheață – o combinație ideală pentru o băutură de vară. Sangria GRATUITĂ, nelimitat pe toată durata evenimentului – o rețetă ideală pentru o sărbătoare memorabilă la aer curat, alături de cei dragi.

Excursie într-o colecție de Guiness Book și Școala Vinului

Știai că prețul unui bilet la MARELE PICNIC cu trupa TAXI include și o excursie în cea mai mare colecție de vinuri din lume, menționată în Cartea Recordurilor Guiness, și o degustare a vinurilor „Mileștii Mici” ghidată de specialiști? Toți doritorii de a vedea ce se ascunde sub cel mai tare picnic la iarbă verde vor putea participa la o călătorie subterană! Aceasta va fi organizată în limbile română și rusă.

Concursuri pentru întreaga familie

La MARELE PICNIC cu trupa TAXI familia nu este doar celula societății, ci reprezintă o echipă care poate câștiga multe premii, participând la numeroasele concursuri și starturi vesele. Veți avea la dispoziție destul spațiu pentru a juca badminton, volei, frisbee și altele. (P.S. Nu uitați să le luați cu voi)

Concursuri gastronomice

Cei mai „mâncăcioși” oaspeți ai evenimentului vor putea participa la cele mai trăsnite concursuri gastronomice, unde viteza și mărimea stomacului vor fi apreciate cu premii, zâmbete și admirație din partea spectatorilor.

O ladă de spumant poate fi a ta!

Organizatorii au pregătit o ladă de vin spumant „Mileștii Mici” pentru echipa care va câștiga turneul la Wine Pong Gigantic, ce se va desfășura în zona de distracții pe toată durata evenimentului!

 Activități pentru copii

Cei mici vor fi o prioritate la eveniment! Pentru ei a fost pregătit un program bogat cu jocuri vesele și distracții în aer liber.

Aniversarea celor de la MUZ FM

 Marele Picnic cu trupa TAXI este locul potrivit pentru a serba o zi de naștere! Cei de la radio MUZ FM vor face exact asta! Ne promit că va fi distractiv, revigorant și cu multă muzică bună! Vizitează Zona MUZ FM pentru a le spune „La Mulți Ani!” și a primi plăcere de la surprizele pregătite de celebrați: Selfie Box, Concursuri și premii din partea MUZ FM, Concursul „Name that Song”, iar la final, un tort de sărbătoare absolut delicios!

Cum să ajungi la eveniment

Pe tot parcursul MARELUI PICNIC cu trupa TAXI, cei care doresc să participe la eveniment vor putea utiliza transportul special organizat, care va circula conform itinerarului: Restaurantul Garrison – CVC „Mileștii Mici” – restaurantul Garrison. Prețul călătoriei va fi de 5 lei într-o direcție, iar ruta va fi disponibilă începând cu ora 11:30. Adresa restaurantului – șoseaua Hîncești, 2.

Lucrurile pe care să le iei cu tine

Pentru a savura evenimentul la maxim, persoanele sunt îndemnate să ia cu ei un coș de picnic cu apă potabilă, șervețele, pălării sau șepci și ochelari de soare! În plus nu uita să incluzi o pătură și diverse jocuri active! Accesul cu propriile alimente sau grătare este interzis.

Concertul trupei TAXI

Marele Picnic va culmina cu un concert excepțional susținut de trupa TAXI. Vei fi nevoit

să-ți cuplezi centura de siguranţă şi să te aliniezi la startul unei curse de hituri –

„Jumătatea mea”, „Cele două cuvinte”, „Eşti iubibilă” şi multe alte piese celebre, pline de

umor şi ironie, marca Dan Teodorescu!

Cum să achiziționezi bilete la eveniment

Mai jos găsiți răspuns la întrebarea „de unde putem cumpăra bilete la Marele Picnic cu Trupa Taxi”. Până în ziua evenimentului acestea sunt 180 de lei, iar în ziua picnicului vor fi 200 de lei.

  1. Online prin intermediul platformelor md și Mticket.md
  2. Fizic la Magazinul de firmă Mileștii Mici (Chișinău, str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni 45) sau la Vinoteca Wine.MD (Chișinău, str. Pușkin 15)
  3. În ziua evenimentului, direct la intrare.

Copiii până la 12 ani vor intra GRATUIT la eveniment, iar cei mai mari de 12 ani vor avea acces doar însoțiți de părinți și cu biletul de intrare.

Iar acum asigură-te că ai destulă memorie în telefon pentru niște poze beton și ia cu tine toți prietenii pentru a împărtăși cu ei emoțiile pozitive! Te așteptăm, începând cu ora 12:00, în cei 15000 m2 de lângă CVC ”Mileștii Mici”.

Citește mai departe

Divertisment

Comedy Zebra Show și Anna Smolnițchi, angajați la METRO: Clienții au fost serviți cu pasiune, iar peștele s-a vândut cu „garnitură de glume”

Publicat

pe

De către

Vrei să nu lucrezi pentru METRO? Provocare acceptată! Pavel Sîrbu și Dumitru Roman (alias Beton) de la Comedy Zebra Show, dar și bloggera Anna Smolnițchi s-au alăturat echipelor din magazine și au muncit cot la cot pentru a oferi clienților o experiență la standardele METRO. Au participat la sesiuni de training, au aranjat produsele pe rafturi, au transportat grătare, au eliberat bonuri de casă și chiar s-au lăsat certați de clienți. Care au fost cele mai mai provocări și cum a fost experiența lor în echipa METRO, ce secrete „au furat” de la angajați și dacă ar vrea să facă parte din echipă aflați în continuare.

Pește cu „garnitură de glume”

Mai în glumă, mai în serios, de dimineață „angajații temporari” ai METRO au fost invitați la o sesiune de training, pentru a se familiariza cu regulile de securitate din magazin și cu procesele de lucru in cadrul companiei METRO. În departamentul de pește, șeful secției le-a explicat ce activități vor avea pentru astăzi, iar după instruire, direct la treabă! Umoriștii au luat „cu asalt” peștii din acvariu, fructele de mare și au recomandat clienților rețete de prepare a peștelui.

Pavel Sîrbu, umorist Comedy Zebra Show: „E foarte asemănător cu o secție din spital. Fiecare dintre colegi își cunoaște lucrul foarte bine și toți sunt amabili. Șeful secției este foarte prietenos, explică totul clar și este corect cu membrii echipei. În calitate de angajat ai multe beneficii, inclusiv bonuri de masă. Acesta e un punct important pentru mine, atunci când mă angajez.”

Umor „rumenit” la grătar

Forfotă mare a fost și în secția în care se vând ustensile, accesorii, decorațiuni pentru grădinărit, casă și terasă. Primăvara i-a „activizat” pe clienții METRO, dar și pe proaspeții angajați, care au studiat și le-au explicat cumpărătorilor „rețeta” mânuirii grătarelor.

Dumitru Roman, umorist Comedy Zebra Show: „Pentru prima dată am lucrat într-o echipă atât de mare. Am rămas surprins de atitudinea binevoitoare a colegilor, care se apropiau și îmi propuneau să-mi arate cum pot face acele lucruri într-un mod mai simplu. Sunt foarte receptivi și cunosc o grămadă de chestii. Îmi dau seama acum cât de important este că, dacă, de exemplu, ești la o secție de oțet balsamic, să cunoști foarte bine produsul.”

Experiența clientului, țesută din efort și pasiune

Pasiunea pentru muncă, dorința de a oferi fiecărui client servicii de cel mai înalt nivel și motivația de a face lucrurile bine – toate se numără printre principiile care au fost cultivate de-a lungul timpului în rândul angajaților METRO. Cel puțin asta a descoperit bloggera Anna Smolnițchi, care i-a servit pe clienți printre fructele și legumele proaspete. Ulterior, a mers să îi dea o mână de ajutor colegei sale din raionul de textile.

Anna Smolnițchi, bloggeră: „După ce lucrezi în contact cu clienții, începi să vezi lucrurile cu alți ochi. Angajații METRO depun niște eforturi colosale pentru a ne oferi nouă, cumpărătorilor, produsele de care avem nevoie. Aflându-mă aici doar pentru o zi,  am aflat o sumedenie de lucruri curioase. De exemplu, ce tipuri de textile sunt recomandate pentru copii și care nu. A fost o experiență foarte utilă.”

Vadim Rotaru, Șeful Departamentului Resurse Umane și Comunicare Corporativă METRO: „Ne bucurăm foarte mult că oaspeții noștri au acceptat provocarea de a veni  în echipa METRO și de a descoperi farmecul de a lucra în comerț. În această echipă oricine are oportunitatea să învețe, să crească, să se dezvolte și să facă o carieră. Mediul prietenos în care activează, flexibilitatea programului, oportunitatea de a se dezvolta profesional, dar și salariul atractiv – iată doar câteva dintre motivele pentru care angajații noștri sunt mereu pozitivi și dedicați muncii lor. Și asta pentru că în echipa noastră nu lucrăm pentru METRO, dar pentru succes – al clienților, al nostru și al familiilor noastre.”

Vrei să nu lucrezi pentru METRO? Te angajăm!

METRO este în căutarea oamenilor dornici să se alăture celor peste 600 angajați ai companiei. În echipa METRO, fiecare se bucură de un salariu competitiv, premii pentru performanță, condiții sigure de muncă și un mediu prietenos. METRO le pune la dispoziție un pachet social garantat, tichete pentru masă, echipament și transport asigurat de companie, reduceri la cumpărăturile efectuate în magazin, asigurări de accidente și îmbolnăviri, asigurări medicale și program de muncă flexibil. Angajații se bucură constant de oportunități de creștere în carieră și de dezvoltare profesională. Peste 90% din managementul companiei, inclusiv șefii de echipe din magazine, au parcurs treptele de dezvoltare internă, prin programe de dezvoltare în carieră. Și programele de internship reprezintă o oportunitate de recrutare și creștere profesională. Tinerii au posibilitatea să aplice și la un program internațional de dezvoltare – METRO Potentials. Accesează www.metro.md/cariera pentru a găsi ofertele de muncă și află mai multe despre beneficiile de care te poți bucura fiind în echipa METRO.

Te așteptăm în echipa noastră!

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Cultură12 ore în urmă

Documentarul „Moldova 89-91″ al regizorului Eugen Damaschin. Despre cum Moldova și-a câștigat independența// VIDEO

PE SCURT Versiunea completă a documentarului „Moldova 89-91″ al regizorului moldovean Eugen Damaschin a fost publicată astăzi pe portalul Newsmaker....

Social15 ore în urmă

Moldova.org, desemnată cea „mai proactivă instituție media” pentru Egalitate

Redacția Moldova.org a fost desemnată drept cea mai proactivă instituție media de către Consiliul pentru prevenirea, eliminarea discriminării  și asigurarea...

Politică16 ore în urmă

Atacuri înjositoare în adresa Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase la contramanifestația din fața Guvernului// FOTO

PE SCURT Blocul ACUM a organizat astăzi un flashmob în fața Guvernului împotriva scumpirii prețurilor la carburanți. În același timp,...

Social19 ore în urmă

În Chișinău au fost pornite mai multe camere video pentru monitorizarea traficului rutier. Vezi locațiile

PE SCURT Inspectoratul Național de Patrulare a informat astăzi conducătorii auto că în Chișinău au fost pornite mai multe camere...

Social19 ore în urmă

Fostul primar al orașului Tiraspol omorât în Odessa. A fost găsit cu mâinile legate

PE SCURT În localitatea Vapnearka, regiunea Liman, Odessa, a fost depistat corpul neînsuflețit al unui bărbat din orașul Tiraspol cu...

Politică21 de ore în urmă

Blocul ACUM scandează „Jos mafia!” în fața clădirii Guvernului// VIDEO

PE SCURT Membri și susținătorii Blocului ACUM participă la un flashmob în fața Guvernului Republicii Moldova împotriva creșterii substanțiale a...

Economie21 de ore în urmă

Expert: Prețul mediu de comercializare a benzinei A 95 trebuie să fie între 18,7-19,0 lei/litru

PE SCURT Prețul mediu de comercializare a benzinei A 95 trebuie să fie între 18,7-19,0 lei/litru. Tot ce este mai...

Advertisement

Electorala 2019

Alegeri6 zile în urmă

Bulversați și obosiți. Cum privesc oamenii negocierile dintre deputați

Au trecut două luni de la alegerile parlamentare din februarie 2019, dar Moldova încă nu are un Parlament funcțional. Cele...

Alegeri2 săptămâni în urmă

Irina Vlah, înregistrată în calitate de candidat independent la funcția de bașcan al Găgăuziei

PE SCURT Irina Vlah a fost înregistrată în calitate de candidat independent la alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei....

Alegeri3 săptămâni în urmă

Candidații la funcția de bașcan vor susține testul la limba găgăuză. Prima își va testa cunoștințele Irina Vlah

PE SCURT Pentru a fi înscriși în cursa pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, candidații vor trebui să susțină testul...

Alegeri3 săptămâni în urmă

În Găgăuzia a început campania electorală pentru alegerea başcanului

PE SCURT În Găgăuzia a început astăzi campania electorală pentru alegerile bașcanului autonomiei care vor avea loc pe 30 iunie,...

Alegeri3 săptămâni în urmă

Unde pot vota cetățenii români din R. Moldova la europarlamentare / Lista secțiilor de votare

PE SCURT Pentru cetățenii români din R. Moldova vor fi deschide 36 de secții de votare a membrilor Parlamentului European....

Alegeri4 săptămâni în urmă

Ce efecte ar putea avea alegerile anticipate

PE SCURT Diminuarea caracterului geopolitic în recentele alegeri parlamentare, tergiversarea procesului de operaționalizare a structurilor instituționale ale noului parlament ales,...

Alegeri4 săptămâni în urmă

Cine sunt magistrații care au decis că nu renunțăm la sistemul electoral mixt

PE SCURT Cei șase magistrați ai Curții Constituționale au decis, la sfârșitul acestei săptămâni, că în cazul alegerilor parlamentare anticipate vom...

Advertisement

Opinii

mai 2019
L Ma Mi J V S D
« apr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com