Forumul Internaţional al Jurnaliştilor Români şi-a inaugurat filială la Chişinău

Forumul Internaţional al Jurnaliştilor Români (FIJR) şi-a inaugurat filială în Republica Moldova. Astăzi a avut loc acţiunea de instalare a plăcuţei cu numele organizaţiei pe noul său sediu din Chişinău.

Preşedintele FIJR, Romeo Couţi, a precizat că înfiinţarea filialei FIJR Moldova a fost precedată de o acţiune similară desfăşurată în urmă cu o lună la Cernăuţi, Ucraina. El a anunțat că organizaţia lucrează la un proiect de parteneriat între postul public de televiziune Moldova1 şi TVR Cluj.

„Lucrăm la un proiect, un parteneriat dintre TVR Cluj și postul public de televiziune Moldova 1, care se numește „Jurnalist în România”, unde jurnaliști din Ucraina și din R. Moldova vor ajunge în România și vor face reportaje de televiziune pe o temă aleasă de ei despre cum văd ei România. Aceste programe vor fi incluse în cadrul unui show televizat la TVR Cluj. Sper că acest proiect se va materializa cam prin luna octombrie”, a spus Couţi.

Conducerea FIJR a comunicat, de asemenea, că în scurt timp va finaliza procesul de redactare a Raportului FIJR: „Libertatea presei în diaspora românească”, document care va fi dat publicităţii la Bruxelles, în Parlamentul European.

Jurnalistul Iurie Sănduţă a fost desemnat în funcţia de coordonator al echipei care asigură funcţionarea FIJR Moldova.

Inaugurarea la Chişinău a filialei FIJR a fost salutată oficiali români şi moldoveni, în special de europarlamentarul român Norica Nicolai, ambasadorul României la Chişinău Marius Lazurcă şi oficialii moldoveni Victor Lutenco, şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora şi Sergiu Stanciu, viceministrul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare