Femeile din Armata Naţională şi-au creat o asociaţie de profil

PE SCURT

Asociaţia Femeilor din Armata Naţională (AFAN) a fost lansată astăzi la sediul instituţiei de apărare. Asociația îşi propune să ofere sprijin femeilor încadrate cu funcţii militare și angajatelor civile din Armata Națională în soluționarea problemelor cu care se confruntă.

De asemenea, asociaţia va facilita dezvoltarea profesională a femeilor din Armata Națională, va contribui la combaterea stereotipurilor privind rolul femeilor și bărbaților în sectorul de securitate și apărare.

PE LUNG

Din AFAN fac parte 37 de femei şi bărbaţi, preşedinta asociaţiei fiind colonelul Mariana Grama, şef direcţie cooperare internaţională.

„Am ferma convingere că Asociația Femeilor din Armata Națională va constitui o platformă eficientă de dialog între Ministerul Apărării (MA) și societatea civilă și va reflecta echidistant succesele pe care le înregistrează Armata Națională în realizarea obiectivului nostru comun – asigurarea egalității și echității de gen în sectorul de securitate și apărare”, a spus ministrul Eugen Sturza.

La rândul ei, viceprim-ministrului pentru Reintegrare Cristina Lesnic a menţionat că frumoasa iniţiativa a Ministerului Apărării de a crea o asociaţie reprezintă o apreciere şi încurajare a întregii comunităţi de femei, menţionând că instituţia deţine întâietatea în promovarea acestora în operaţiuni internaţionale.

„Femeia este un furnizor de securitate, iar potenţialul său profesional trebuie să fie explorat la toate etapele de asigurare a securităţii şi păcii, dar şi în toate poziţiile de luare a deciziilor, aşa cum este stipulat în Rezoluţia ONU 1325”, a spus Cristina Lesnic.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.