După cinci maşini! Procurorii au pus sechestru pe pachete de acţiuni şi pe imobile deţinute de Vlad Filat

Procurorii Anticorupţie au pus sechestru pe pachete de acţiuni de la companii din Republica Moldova şi de peste hotare şi pe imobile deţinute de liberal-democratul Vlad Filat, anunţă portalul specializat www. anticorupţie.md, cu referire la procurorul Adriana Beţişor, care instrumentează acest dosar.

“Este vorba despre o măsură de asigurare care poate fi aplicată până la o soluţie definitivă a instanţei de judecată. Când vorbim despre imobile avem în vedere atât construcţii, cât şi terenuri. Sunt destul de multe imobile pe care am aplicat sechestru”, a explicat procurorul Anticorupţie, fără a oferi alte detalii. Oamenii legii susţin că aplicarea acestei măsuri este necesară pentru recuperarea prejudiciului cauzat de infracţiune.

Reamintim că pe 19 octombrie Procuratura Anticorupție a pus sechestru pe cinci automobile care aparţin lui Vlad Filat – un Porsche Macan, două Touareg-uri, o Toyota Land Cruiser şi un Mercedes Clasa S.  Toate automobilele sechestrate au figurat în autodenunţul lui Ilan Shor, depus la Procuratura Generală.

„La solicitarea lui V. Filat, în perioada anilor 2012-2014, prin intermediul companiilor pe care le controlam, erau procurate automobile de model Mercedes Viano, de care el se folosește și în acest moment și care este înregistrat pe numele companiei Dufremall, două mașini Volkswagen Tuareg, Porsche Macan, Toyota Land Cruiser și altele care au fost înregistrate pe persoane afiliate lui, indicate de acesta, dar pe care nu le cunosc”, se arăta în autodenunțul lui Shor.

În declarația de avere pentru 2014, ex-premierul Vlad Filat a declarat că a  obținut venituri de aproximativ jumătate de milion de euro, anul trecut, deține o casă de peste trei milioane de lei și două garajuri. Are două mașini de lux și conturi bancare de mii de lei și mii de euro.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare