Dorin Drăguţanu a plecat! Ce le-a spus la adio colegilor săi şi noului guvernator

„Eu plec cu sufletul împăcat. BNM are un guvernator cu calităţi profesionale excepţionale, cu o experienţă care nu poate fi egalată de nimeni în Moldova. Ceea ce are nevoie acum Banca Naţională este o conducere lucidă, profesionistă şi BNM are un guvernator care să poată îndeplini toată această muncă dificilă”.

Cu aceste cuvinte şi-a luat rămas bun astăzi ex-guvernatorul BNM Dorin Drăguţanu de la colegii săi, în cadrul conferinței de presă organizată cu ocazia învestirii noului guvernator al BNM, Sergiu Cioclea.

De asemenea, Dorin Drăguţanu i-a urat succesorului său multă răbdare, tărie şi, în primul rând, „suficient timp şi atenţie publicului larg, pentru a înţelege care sunt viziunile Băncii Naţionale şi ceea ce planifică să facă în viitor”.

„Cel mai important lucru este să simțiți că ceea ce faceți este corect și este necesar pentru economie, chiar dacă uneori părerea altora să difere, dar într-un final istoria le va pune toate la loc. Cine are ochi o să vadă, și cine are urechi o să audă, și cine are minte o să înțeleagă. Plec cu sufletul împăcat”, a adăugat Drăguțanu. 

Reamintim că Dorin Drăguţanu a deţinut funcţia de guvernator al BNM din 6 noiembrie 2009 Înainte de a deveni guvernator al BNM, a ocupat funcția de director al Departamentului de audit al Companiei PricewaterhouseCoopers Serbia.

Sergiu Cioclea a fost numit în funcţia de guvernator al băncii centrale în data de 11 martie, cu voturile a 61 de deputaţi. Candidatura sa a fost selectată în cadrul unui concurs public organizat la iniţiativa şefului Legislativului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.