Doi șoferi din Ucraina și Bulgaria au încercat să traverseze frontiera R.Moldova în baza documentelor falsificate

Doi șoferi din Ucraina și Bulgaria au încercat să traverseze frontiera de stat în baza documentelor falsificate. În ambele cazuri, actele au fost ridicate, iar pe numele persoanelor pornite cercetări penale.

Primul caz a a avut loc, astăzi, în jurul orei 00:30, când la intrarea în țară prin punctul de trecere Tudora s-a prezentat cetățeanul ucrainean, la volanul unui camion înregistrat în Ucraina.

În timpul verificării documentelor, polițiștii de frontieră au observat mai mulți indici de falsificare în certificatul de înmatriculare.

La cele depistate, șoferul a recunoscut că documentul în cauză ar fi putut fi falsificat, deoarece a apelat la niște cunoscuți pentru a-l perfecta.

Ba mai mult, bărbatul deținea și certificatul original, însă din considerentul că acesta era deteriorat și risca să-i fie interzisă trecerea frontierei în baza lui, a prezentat actul falsificat.

În cel de-al doilea caz, un tânăr din Bulgaria a încurcat permisele de conducere, prezentând la controlul de frontieră pe cel contrafăcut.

În punctul de trecere Cahul, pentru formalitățile de trecere a frontierei s-a prezentat cetățeanul dat la volanul unui Mercedes vito, înmatriculat în Ucraina.

Printre documentele înmânate polițiștilor de frontieră s-a regăsit permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene.

La cercetarea amănunțită al acestuia s-a constatat că documentul este fals total.

Fiind deconspirat, șoferul a prezentat cel de-al doilea permis de conducere, care spre uimire era identic cu actul înmânat inițial.

Bărbatul de 38 de ani și-a justificat gestul prin faptul că anterior își pierduse permisul și perfectase altul în loc, fără să cunoască că al doilea ar fi falsificat.

La fel, din declarațiile acestuia, în baza unuia din acte urma să-și obțină permisul de conducere bulgăresc. Conform procedurilor legale, documentul fals a fost ridicat și transmis spre expertiză, persoana și-a continuat călătoria.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.