Doi moldoveni, prinși în timp ce tăiau ilegal arbori în apropiere de frontieră

Doi moldoveni au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce, nestingherit, desfășurau activități de defrişare a fâșiei forestiere în apropiere de frontieră. La faţa locului, poliţiştii de frontieră de la Cosăuți au depistat un autovehicul, ticsit cu lemne, și mai multe unelte cu ajutorul cărora cei doi bărbaţi reușiseră să doboare copaci.

În momentul reţinerii, persoanele nu și-au putut justifica legalitatea aflării în zona de frontieră, neavând permisiunea din partea Poliției de Frontieră. Din spusele acestora, bărbaţii sunt locuitori ai saului. Egoreni și orașul Soroca, cu vârste de 26 și respectiv 66 de ani.

Pentru încălcarea regimului de frontieră, persoanele au fost sancționate contravențional, iar ulterior împreună cu bunurile depistate fiind transmise Inspectoratului ecologic de stat Soroca.

Poliția de Frontieră amintește că orice intrare și trecere a persoanelor şi mijloacelor de transport în zona de frontieră se efectuează numai în coordonare cu reprezentanţii Poliției de Frontieră a Republicii Moldova. Accesul în zona de frontieră se autorizează în baza unui permis eliberat în subdiviziunile teritoriale ale instituției, de către polițiștii de frontieră.

Permisul nu este necesar pentru persoanele care locuiesc permanent în zona de frontieră, care călătoresc pe drumurile ce traversează zona de frontieră, precum şi angajaţilor autorităţilor publice care activează pe teritoriu.

În zona de responsabilitate, desfăşurarea activităţilor economice şi de altă natură de către persoanele fizice sau juridice, nu trebuie să dăuneze sănătăţii populaţiei, securităţii Republicii Moldova şi statelor vecine, cât și să împiedice întreţinerea şi supravegherea frontierei de stat.

Poliția de Frontieră face apel către toți doritorii de a se afla în zona de frontieră, în special populației locale, ca aceștia să manifeste o atitudine conştiincioasă faţă de regulile existente la frontieră.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.