Descoperă ABC-darul Egalității prin realitatea augmentată

Tehnologiile digitale fac parte din realitatea vieții noastre. Acest lucru înseamnă că pot fi integrate inclusiv în sectorul social.

„Prietena Mea”, asociația obștească ce are scopul să sporească gradul de conștientizare și acceptare a sindromului Down, a folosit această premisă pentru a se implica în hackathonul „Soluții pentru incluziune”, iar grantul obținut le-a oferit oportunitate de a organiza expoziția (AI) ABC-darul Egalității.

„La expoziție vom călători dincolo propriile prejudecăți, explorând ABC-darul Egalității cu ajutorul realității augmentate. Cele 30 de istorioare aproape de un an cultivă empatia, toleranța și diversitatea în inima fiecărui copil. Totodată oferă un instrument părinților în explicarea acestor noțiuni delicate.”, afirmă Adamciuc Ludmila, președinta AO Prietena Mea.

Realitatea augmentată nu necesită echipamente speciale. Aproape toată lumea care va veni, va aduce dispozitivul în buzunar. Este vorba despre un smartphone conectat la internet.

Cu ajutorul aplicației Artivive va fi nevoie doar să fie îndreptată camera telefonului către ilustrații și acestea vor prinde viață, dezvăluind esența istorioarelor prin conținut digital.

Evenimentul se va desfășura pe 21 octombrie, în luna care de mai bine de 40 ani este dedicată conștientizării și acceptării Sindromului Down. Începând cu ora 11:00, la Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu sunt așteptați vizitatorii de toate vârstele. ABC-darul Egalității este destinat atât copiilor cât și adulților, căci niciodată nu-i târziu să învățăm #LimbajulAcceptării.

*Acest proiect este realizat de A.O. Prietena Mea în colaborare cu BOLD School, ca urmare a hackathonului „Soluții pentru incluziune”, desfășurat de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul Guvernului Elveției.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.