Cum să-ți ajuți clienții care au trecut prin traumă psihologică? Află de la experți în sănătate mintală care lucrează cu copii și adulți

Pandemia, apoi războiul au demonstrat cât de important este ajutorul specialiștilor în sănătate mintală. Această perioadă este un teren nou pentru toți, pacienți sau psihologi, iar cei din urmă trebuie să țină pasul cu noile instrumente și strategii de lucru.

În acest context, Institutul pentru Familie și Inițiative Sociale (IFIS) organizează la Chișinău conferința internațională „Vindecarea traumei psihologice și reziliența la copii și adulți”. Evenimentul va reuni speakeri din Moldova, România și Olanda și este dedicat specialiștilor în domeniul sănătății mintale, dar și studenților care cercetează domeniul.

În cadrul conferinței, vor fi puse în discuție următoarele subiecte:

  • Sănătatea mintală și trauma psihologică
  • Rănile emoționale din copilărie, cum ne influențează viața și relațiile;
  • Vindecarea relației cu părinții;
  • Susținerea familiilor afectate de violență;
  • Terapia transgenerațională, influența familiilor în prezentul și viitorul nostru;
  • Reziliența și dezvoltarea specialistului în vremuri grele sau situații de criza și război.

Atelierele din cadrul conferinței vor fi ținute de specialiști în sănătate mintală din Olanda, România și Moldova, pe care te invităm să-i cunoști:

  • Monika Jongerius Joras (Olanda) – psihiatră și psihoterapeută din Amsterdam (Olanda), specializată în relații de familie și de cuplu. Cu o carieră de peste 50 de ani în domeniul sănătății mintale, specialista este traineră și membră a consiliului de administrație la Asociația Psihologilor din Olanda (NVRG).

  • Dana Popa (Olanda) – psihoterapeută de familie și relații transculturale, cu o carieră de circa 30 de ani în Olanda. Specialista are experiență de lucru în tratarea depresiei, anxietății și traumelor psihologice.

  • Sergiu Toma (Moldova) – psiholog, psihoterapeut și director executiv la „Institutul pentru Familie și Inițiative Sociale”. Specialistul are o experiență de peste 10 de ani în psihoterapia de familie, de consiliere a copiilor și de instruire a viitorilor pshologi.

  • Angelica Sirețchi (România) – psihoterapeută, specializată în psihoterapia sistemică de cuplu și de familie, cu o carieră de peste 15 ani. Ea este cofondatoarea Institutului pentru Cuplu și Familie din Iași și se ocupă de dezvoltarea viitorilor consilieri și psihoterapeuți.

  • Ovidiu Jumanca (România) – facilitator de Constelații Sistemice, consilier în autocunoaștere și dezvoltare personală.

  • Marcel Nedelcu (România) – psihoterapeut, formator în psihoterapia sistemică de familie și cuplu. Cu o carieră de peste 17 ani, s-a specializat în psihologia clinică, psihologia muncii, în dezvoltarea comunitară și mediere. În prezent, este președintele Institutului pentru Cuplu și Familie din Iași, în cadrul căruia desfășoară proiectele de formare profesională.

  • Gabriela Popenco (Moldova) – psihologă, coach, trainer de dezvoltare personală cu peste 15 ani de experiență în domeniul psihologiei aplicate: evaluare, consiliere și terapie pe diverse probleme psihologice la copii și adulți. A coordonat și supervizat activitatea psihologilor din domeniul serviciilor sociale pentru copii, tineri și familii care necesită asistență și suport psihologic în organizații naționale și internaționale.

Conferința „Vindecarea traumei psihologice și reziliența la copii și adulți” se va desfășura în perioada 9-10 decembrie, la Chișinău.

Agenda conferinței și alte detalii pot fi găsite pe pagina de Facebook a evenimentului, iar biletele pot fi procurate pe platforma iTicket.

***

IFIS este o organizație de profesioniști care promovează bunăstarea familiei și copilului prin intermediul serviciilor de consultanță și consiliere. Institutul oferă servicii complexe de sprijin psihologic adresat femeilor și copiilor care se confruntă cu experiențe traumatice.

Acest eveniment este susținut de Coaliția Națională „Viață fără Violență în Familie”.

Parteneri: Facultatea de Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială, Universitatea de Stat din Moldova

Parteneri media:  Moldova.org

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.