Cum să profiți la maxim de Târgurile Locale: Ghid pentru Vizitatorii IarmarEco 2023 

Târgurile locale sunt evenimente pline de viață și culori, locuri unde se adună o comunitatea de oameni cu aceleași valori. Dacă vrei să profiți la maximum de o astfel de experiență, la IarmarEco 2023, care va avea loc chiar în această duminică, acest ghid pentru vizitatori te va ajuta să te pregătești și să te bucuri de eveniment în cel mai bun mod posibil.

  1. Consultă programul și planifică vizita: Înainte de a merge la târg, verifică programul evenimentului și lista expozanților, accesând: https://event.iarmareco.md/. Tot pe acest link, vei afla care sunt activitățile programate și vei putea naviga ușor în ziua evenimentului pentru a nu le rata. Planificarea îți va permite să profiți la maximum de tot ce oferă târgul.
  2. Pregătește venirea la eveniment: IarmarEco are loc în parcul central din capitală, la aer liber. Verifică din timp temperaturile prognozate pentru a te îmbrăca corespunzător. În plus, ia cu tine una sau mai multe torbițe eco pentru a pune cumpărăturile și a evita utilizarea sacoșelor din plastic (dacă încă nu ai o torbiță, o poți achiziționa chiar de la târg).
  3. Partea financiară: Chiar dacă unii expozanți acceptă cardurile de credit sau plățile electronice, ar fi bine să ai la tine și bani în numerar. Unele produse sau mâncăruri vor putea fi achiziționate doar în numerar.
  4. Ia-ți timp pentru a explora: Când ajungi la IarmarEco, plimbă-te pe tot parcursul târgului și explorează toate produsele înainte de a face cumpărături. Acest lucru îți va permite să vezi toate opțiunile disponibile și să faci alegeri conștiente. În plus, la fiecare 2 ore vor fi organizate tururi ghidate de către organizatori, unde vei afla mai multe despre produsele pe care le găsești la târg.
  5. Delicii ecologice și locale: Un punct important dintre atracțiile târgului sunt desigur, produsele alimentare. EcoVillage în acest an vine la IarmarEco cu plăcinte, ceai din plante naturale, sarmale vegane și vegetariene, ruladă din bostănei cu ciuperci și desigur multe alte dulciuri pe care le poți găsi doar în zona cu produse alimentare și doar la IarmarEco.
  6. Comunicarea cu producătorii: Nu ezita să discuți cu producătorii locali și sociali. Aceștia sunt adesea bucuroși să împărtășească poveștile din spatele produselor lor și să răspundă la întrebările tale. Poți afla mai multe despre modul în care sunt create produsele și să te conectezi cu oamenii din spatele afacerilor locale. Iar pe lângă producători, poți descoperi inițiativele sociale și organizațiile societății civile care aduc impact în comunitatea noastră.
  7. Sprijin în comunitate și între generații: Amintește-ți că atunci când cumperi de la târgurile locale, contribui la consolidarea economiei și la dezvoltarea regională. Iar familiile care vin cu copii la IarmarEco nu doar se bucură de distracție și ateliere pentru copii, dar și îi învață prin modelul propriu despre practicile ecologice.  Apropo, va fi o zonă special amenajată pentru ei, te pot ajuta indicatoarele din parc să o găsești.
  8. Bucură-te de atmosferă: Târgul IarmarEco are o atmosferă deosebită, care ține nu doar de consum responsabil. După ce ai făcut cumpărăturile, ai făcut poze ca amintire la photo boot-ul de lângă havuz, ai întâlnit măcar un prieten sau prietenă și ai participat la tombola care are loc pe parcursul zilei, spre seară poți savura muzica ce va răsuna pe fundal, cu inima și torbițele pline de emoții și produse nemaipomenite.

Târgul IarmarEco este o modalitate minunată de a te conecta cu comunitatea IarmarEco & EcoVisio și producătorii din toată țara. Cu puțină planificare și curiozitate de a explora ceva nou, poți profita la maxim de Târgul IarmarEco. Iar primul pas este să te abonezi la paginile @IarmarEco de pe facebook și instagram pentru a urmări informațiile cele mai actuale despre agendă, expozanți și alte surprize!

Ne vedem pe 8 octombrie 2023, în parcul central din capitală, începând cu ora 11:00 (intrarea de pe bulevardul „Ștefan cel Mare”). Detalii, vezi pe pagina evenimentului: https://fb.me/e/4uuUyF37p

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.