Cum poți „citi” comportamentul unei persoane. Dezvăluirile făcute de un fost agent FBI

Descifrarea limbajului non-verbal este o artă, iar dacă o poți stăpâni atunci vei fi capabil să iei decizii mai bune în viața reală. Joe Navarro este un fost agent FBI și un specialist în limbajul non-verbal, care a povestit celor de la Wired despre semnificația unor gesturi la care  adesea nici nu atragem atenția, scrie playtech.ro.

„Felul în care o persoană se îmbracă și felul în care merge înseamnă ceva. Noi folosim aceste informații pentru a afla ce este în mintea unei persoane”, spune Navarro. Potrivit lui, dacă îți încrucișezi brațele atunci când vorbești cu o persoană nu înseamnă că nu placi acea persoană sau că te simți amenințat, ci este un gest de calmare. „Te îmbrățișezi singur. Acest obicei apare mai des în public, decât în privat”.

Un alt mit este că dacă cineva vrea să te mintă, atunci persoana privește în sus sau în jos. Fostul agent FBI spune că acesta este doar un mod de procesare a informației și nu înseamnă că cineva vrea să te mintă.

Fostul agent FBI spune că dacă ceva nu ne place, instinctual facem o grimasă cu nasul, când suntem relaxați tindem să înclinăm capul într-o parte, iar atunci când ne simțim amenințați sau anxioși împreunăm degetele de la mâini.

Joe Navarro (născut în 1953) este un autor american de origine cubaneză, un vorbitor în public și fost agent și supraveghetor FBI. Navarro este specializat în domeniul comunicării non-verbale și a limbajului corpului, și a scris 13 cărți. Cea mai vândută carte, tradusă în 27 de limbi, este „Ce ne spune corpul”.

Sursa foto: cmxhub.com

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.