Creează propriul film cu mentori din Germania, Franța și Moldova

Te-ai întrebat vreodată câtă muncă stă în spatele unui film? Câte echipe sunt implicate în proces? Ce ar fi să urmezi un curs cu mentori profesioniști din Germania, Franța și Moldova, care au creat filme difuzate chiar și de Netflix?

În linii generale și într-un rezumat foarte scurt, procesul de creare a unui film presupune 4 etape mari: elaborarea scenariului, perioada de pregătire, producția și post-producția. De facto, însă, în aceste 3 etape mari mai intră alte 30 etape mici și foarte mici, dar foarte importante.

Vino să afli cum stă treaba cu producția filmului de la oameni care chiar produc filme. Acum ai ocazia să participi la filmări reale, să fii tu pe platou, printre camere, lumini, microfoane, actori, regizori, asistenți, în cel mai mare și modern pavilion de filmare din țară, la Mediacor – centrul de producții și tehnologii pentru industriile de film și media în cadrul Universității de Stat din Moldova.

În perioada 2-11 noiembrie, ai șansa unică să înveți cum se creează un film de la zero:

  • cum se scrie scenariul
  • de unde poți obține bani pentru finanțarea unui film
  • cum filmezi: cum ții și montezi camera, luminile, microfoanele
  • cum administrezi procesul și echipa de filmare
  • cum faci animația de post-producție (după filmare)

La final de curs, vei participa la crearea propriului scurtmetraj alături de colegii de curs și mentori, și pe care îl vei putea atașa la portofoliul tău de creator.

Cursul de film, producție și post-producție cinema MILAP Experience este semnat de echipa Pascaru Production, care a asigurat toată partea tehnică pentru filmarea „Carbon” – primul film made in Moldova înaintat la Oscar. Cursul a ajuns la cea de-a 6-a ediție în acest an și e organizat cu susținerea USAID și Ambasada Suediei la Chișinău, în perioada 2-11 noiembrie, la Mediacor. Detalii și agenda pe pagina Facebook Mediacor.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.