Cele mai periculoase căi ferate din lume

Şine care trec prin mijlocul unei pieţe din capitala Tailandei, la câţiva centimetri de comercianţi, peste coşurile cu legume, sau deasupra unor plantaţii de tutun din Argentina ori prin păduri tropicale din Australia sunt câteva exemple date de internauţi în intenţia lor de a oferi clasamente cu cele mai periculoase căi ferate din lume, scrie adevarul.ro.

Din topurile alcătuite de internauţi pe Youtube nu lipsesc trenurile din India, de a cărei siguranţă te întrebi când le vezi şi unde călătorii îşi găsesc locuri până şi pe locomotivă. La fel stau lucrurile în Nepal şi Bangladesh.

Câteva dintre drumurile pe şine din lume catalogate drept periculoase şi pentru parcurgerea cărora se cere un stomac puternic. Imaginile cu aceste trenuri vorbesc de la sine.

1. Calea ferată a morţii din Thailanda – construită în junglă cu sacrificiul a zeci de mii de oameni printre care şi prizonieri de război. Cei care au făcut acest drum mărturisesc că traseul le dă o senzaţie stranie.

2. Trenul norilor din Argentina – e un tren turistic ce trece deasupra plantaţiilor de tutun.

3. Calea ferată GeorgeTown Loop din Munţii Stâncoşi din statul american Colorado – folosită în scopuri turistice; a fost construită pentru industria minieră la sfârşitul secolului XIX-lea.

4. Trenul ce trece prin Yukon, Alaska – cale ferată construită în timpul goanei după aur. Are circa 914 metri înălţime şi se întinde pe 32 de kilometri. E un traseu destul de abrupt.

5. Calea ferată din Kuranda Scenic, din Australia – un traseu spectaculos prin inima junglei tropicale.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.