Ce să faci în următoarele zile fie că ești sau nu îndrăgostit/ă

PE SCURT

Mâine este Ziua Îndrăgostiților, iar restaurantele au pregătit bucate și muzică specială. Poți alege film și cafea sau povești de iubire și vin. Poți să te distrezi într-un concurs pentru tineri îndrăgostiți în satul Tohatin, suburbia Chișinăului, sau poți să ignori această zi, pentru că sâmbătă și duminică sunt și alte evenimente interesante. Poți să înveți cum să-ți promovezi brandul cu resurse minime sau poți face o drumeție de-a lungul râului Nistru.

PE LUNG

Dacă 14 februarie este o zi de sărbătoare, atunci primele trei evenimente din această listă sunt pentru tine:

1. Seară romantică și film

Tucano Coffee Costa Rica a pregătit pentru mâine seara, de Ziua Îndrăgostiților, un film pentru vizitatori. Poți merge să bei o cafea cu o prăjitură și să vizionezi un film într-o atmosferă romantică. Filmul va începe la ora 19:00, la str. Pușkin 15, Chișinău.

Dar dacă vreți să fiți doar voi doi, ai putea să îți organizezi o seară romantică acasă în același stil. Ai putea să alegi unul dintre 200 de filme romantice (2000-2017) conform IMDb.

2. 2 în fotoliu

Tinerii din satul Tohatin (Chișinău) și din alte localități sunt invitați la un concurs distractiv de Ziua Îndrăgostiților. Condiția pe care trebuie să o îndeplinești: să vii cu partenerul tău și să te distrezi. Câștigătorii vor primi și premii din partea Consiliului Local de Tineret Tohatin, organizatorul evenimentului. Acesta va avea loc la Casa de Cultură a Comunei Tohatin et.1, la ora 16:00.

3. Povești de dragoste și vin

De Ziua Îndrăgostiților poți merge în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” și să participi la excursia-quest în care vei afla istorii romantice și poveștile de iubire ale unor personalități. Participanții cei mai erudiți vor primi premii. După excursie, vei putea merge la o degustare de vinuri. Detalii și înregistrare la nr. de telefon 062110100.

Iar acum, să continuăm cu evenimentele pentru cei care fie sărbătoresc dragostea pe 24 februarie sau chiar în fiecare zi.

4. Scapă de lucrurile foștilor/fostelor

Pe 14 februarie, ești invitat să faci curat în dulap, să alegi hainele foștilor/fostelor iubiți/te pe care preferi să nu-i/le mai revezi și să le aduci/donezi târgului care va avea loc mâine la C51, la ora 18:00.

Freeshop e un eveniment în care oamenii dau gratuit lucruri/obiecte (haine, încălțăminte, accesorii, cărți, cadouri inutile). Aici se încurajează reutilizarea, reciclarea obiectelor și descurajează consumerismul.

Fiecare poate să își ia de la freeshop alte lucruri gratuite, iar ceea ce nu își va găsi stăpân/ă va fi donat. Poți veni tu cu ideea cui să se facă donația. Este important ca obiectele să fie în stare bună și curate.

5. Ziua ciocolatelor raw

Bucătarii de la Biorganic vor pregăti mâine, 14 februarie, prăjituri delicioase, dar și sănătoase cu ciocolată raw. Dulciurile raw-vegan se prepară fără ingrediente de origine animală (ouă,lapte, unt, margarină), zahăr, făină sau esențe artificiale. De asemenea, nu conțin aditivi, potențatori de aroma, E-uri sau conservanți.
BIOrganic Raw Cafe se află pe str. Eminescu 39A, Chișinău.

6. Tinerii vorbesc despre Obiectivele Globale

În acest weekend, de vineri până duminică, tinerii sunt invitați să vorbească despre obiectivele globale și să stabilească dacă Obiectivele de Dezvoltare Durabilă în Republica Moldova sunt respectate. Opiniile tinerilor vor fi incluse în Raportul de Evaluare Națională Voluntară, pe care-l va prezenta Republica Moldova la New York, în iulie 2020. Cei mai activi tineri, care vor promova Obiectivele Globale pe rețelele lor sociale, vor primi titlul de „Ambasador/Ambasadoare Media pentru #ObiectiveGlobale”. La Centrul de tineret din raionul tău poți afla când va fi instruirea despre Obiectivele Globale.

https://www.facebook.com/CNTMoldova/posts/10157785981306745?__xts__[0]=68.ARD8zF0tYb8aDBhdFuz_J9Wl_AL_vvUYpTZmhreqMF4U7wwsmetEe8GdJWLL__NFLtP_4UcRNVA_S9tkGBDP2-zlpwqYi_veZDpQ15lcPJSKkOW0lZyYjY0NSiW74iEh1GQeFPoJAOb-l5pcoLlkrIL_yG7w4I_1pt-4StZniQdVXQ09W6DyM4fURyjJA3sd9F5bVCnN0ztCo1bITvGNjs4-dn00UGwLVnFXUS-aclXkqRhSXxNRAiqvRAbGIz3LiE2q8DBpABCIs0B0sU4LibrNBIA2doa9VvlpsN_RUaVWTojlIFc6WnUtay0JPTagekax4umgYPcHHxUI-ImCRScXtHqlH76oJ_ngXZEJyDowKcXTNcFg2vEAz-sOnvLP6hIEPIRTMXcp2VInou2WFNmngR6XwS1Ps7BOkA&__tn__=-R

7. Sfaturi de business pentru antreprenoarele din Ungheni

Femeile antreprenoare sunt invitate la un workshop cu Angela Gladei, președinta Asociatiei Femeilor Antreprenoare din Moldova, fondatoare și directoare BDC Creative, companie de consultanță în dezvoltarea afacerilor.

Apoi, va urma o serie de încă 7 traininguri dedicată dezvoltării abilităților de conducător și manager a companiei și sesiuni de coacing și mentorat în cadrul acestui curs. Acestea vor fi livrate de către traineri experimentați, doamne de afaceri și membre AFAM. Tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți la nr. de telefon 069724815 sau 060484948.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 15 februarie, la ora 10:00, la Colegiul Agroindustrial din Ungheni.

8. Workshop despre cum să-ți promovezi brandul

Sâmbătă (15 februarie) la prânz va avea loc workshopul în care vei învăța cum să-ți dezvolți brandul cu abilități minime de filmare/ montare pe telefon și cunoștințe de bază în SMM.

Vei învăța cum să faci content calitativ, să-l promovezi pe rețelele sociale și să faci bani din asta. Evenimentul va începe la ora 12:00 și va avea loc la Artcor.

9. Artă fără prejudecăți

Centrul de Informații GENDERDOC-M împreună cu spațiul de artă Cocoșul Roșu invită comunitatea LGBTQI+, aliații și aliatele sale la o serie de ateliere.

Organizatorii cred în faptul că arta este o dimensiune deschisă, fără limite, străină de prejudecăți, stigmă și fobii. E o lume, în care există loc pentru oricine. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 15 februarie, începând cu ora 16:00, la spațiul de artă Cocoșul Roșu.

Pictăm în ulei. Tema – culori complementare. Vei avea parte de asistența artistei Vasiluța Vasilache în caz de necesitate. Întrucât numărul de locuri este limitat, participarea este posibilă doar printr-o înregistrare prealabilă. Te poți înregistra aici.

10. Ce este infertilitatea

Infertilitatea, în zilele noastre, este un diagnostic tot mai des întâlnit, cauzele fiind multiple și îi priveşte pe ambii parteneri. Acest diagnostic nu este o condamnare, iar, în prezent, există multe soluții moderne prin care un cuplu își poate îndeplini visul de a avea un copil.

Echipa Repromed te invită la o discuţie deschisă despre infertilitate. În cadrul evenimentului, profesorul Veaceslav Moşin, cel care a ajutat deja sute de cupluri să devină părinți, şi Dumitru Poneatenco, medic urolog, vor vorbi despre infertilitatea la femei şi bărbaţi, astfel încât să afli ce teste poți face, cum poți combate această problemă, factorii ce îți pot influența fertilitatea şi care sunt metodele moderne de tratament ale infertilității. Evenimentul va avea loc pe 15 februarie, la ora 12:00, pe str. Valea Crucii 19. Este nevoie să te înregistrezi aici.

11. Drumeție de-a lungul Nistrului

Duminică se organizează o drumeție de-a lungul Nistrului. Programul presupune o călătorie scurtă cu feribotul pe Nistru, vei merge de la Vîșcăuți până la Molovata pe jos (aprox. 22 km pe jos), la Molovata vei vedea apusul soarelui. Trebuie să ai cu tine rucsac; încălțăminte comodă și rezistentă; pantaloni confortabili; haine calde pentru dimineață/seară (toate lucrurile care nu sunt necesare pe timpul drumeției le puteți lăsa în transport); lanternă, apă potabilă, ciorapi de rezervă, mâncare, pașaport și 200 de lei pentru transport și alte cheltuieli.
Ca să mergi în drumeție, trebuie să rezervezi un loc la nr. de contact: 067 67 36 67.

Dacă vrei alt traseu duminică, de-a lungul râului Nistru, poți să vezi acest eveniment pe Facebook. Organizatorii te duc în satul Vadul Rașcov, apoi la cimitirul evreiesc pe malul Nistrului (se zice, că ar fi cel mai mare în Europa) și clopotnița fostei Biserici Sf. Nicolae (sec. XVII). Vei vedea stâncile și chiliile rupestre din satul Socola de unde apare Nistru într-o priveliște impresionantă, vei vedea o cascadă drăguță lângă satul Poiana.

Prețul turului este de 190 de lei și include transport tur-retur, ceai, cafea și dulciuri la prânz, ghidaj. Ca să te înregistrezi, telefonează pe nr. o69 536 407 sau scrie-le un mesaj pe Facebook organizatorilor.

Foto principală: Facebook/High&Low Expeditions

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.