Biserica din satul Dușmani, Glodeni, prădată! Preotul roagă hoţii: „Întoarceţi măcar Sf. Agneţ!

Biserica din localitatea Dușmani, raionul Glodeni, a fost prădată în această noapte de 27 spre 28 martie. Câțiva răufăcători au pătruns prin efracție în interiorul bisericii și au furat mai multe odoare bisericești, anunţă Ortodox.md.

Nenorocirea cea mare este că printre obiectele furate, hoții de cele sfinte, au luat cu ei și Sf. Agneț pregătit pentru Liturghia Darurilor înainte Sfințite care trebuia să fie oficiată în miercurea de 30 martie, cu participarea arhiereului locului.

Părintele paroh al bisericii, întreaga comunitate a credincioșilor, Episcopia de Bălți și Fălești, precum și toți drept măritorii creștini, vin cu rugămintea de a întoarce Sf. Agneț. Enoriașii fac apel la conștiința celor care au intrat în biserică și îi roagă, ca din toate cele luate, să întoarcă măcar Sf. Agneț.

În speranța unei dezlegări pozitive a acestei întâmplări, portalul menţionat a precizatcă Sf. Agneț este partea pătrată sau pecetea pe care preotul a scos-o din prescura folosită la Proscomidie, în care se disting mai bine literele sigiliului: Is. Hs. Ni. Ka, și care se afla pe Sf. Disc de pe Sfânta Masă.

În această perioadă, așa cum se obișnuiește, Sf. Agneț, pregătit pentru Sf. Liturghie a Darurilor înainte Sfințite, oficiată în Postul Mare, a fost deja Sfințit la Liturghia din această duminică. Deci, practic a fost furată Sf. Împărtășanie, iar acest lucru reprezintă un sacrilegiu, un mare păcat care se poate întoarce, prin pedeapsă dumnezeiască, împotriva celui care l-a săvârșit.

Deci, spre binele lor, dar și spre mângâierea creștinilor, cei care a făcut acest sacrilegiu, sunt rugați insistent să întoarcă măcar Sf. Agneț bisericii din satul Dușmani.

„Dumnezeu nu voiește moartea păcătosului ci ca să se întoarcă și să fie viu”, ne spune Sf. Scriptură, de aceea restituirea Sf. Agneț, ar putea fi un bun început pentru întoarcerea la Dumnezeu, menţioneată sursa menţionată.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.