Beneficiile zmeurei

Chişinău / Moldova.ORG/ — Zmeura, aroma şi dulceaţa ei acum ar fi la moment potrivit. Cu toate că e atât de mică, aceasta este foarte benefică pentru sănătate.

Este recomandată în cazul arsurilor de stomac şi al ulcerului dar trebuie să fie consumată simplu, fără zahăr.

Are un conţinut mare de minerale, vitamine şi pectine. Dacă este consumată proaspătă, zmeura, asigură o mare parte din necesarul zilnic de vitamina C. Zmeura conţine acid elagic şi acesta previne distrugerea membranei celulare.

Ceaiul obţinut din muguri de zmeură este bun la încetinirea formării chisturilor ovariene.

Cercetătorii americani testează şi un gel pe bază de zmeură doarece are în concentraţie anumite elemente antitumorale care ar putea să prevină cancerul bucal. Pe lângă prevenirea cancerului ajută la tratarea cistitei, febrei, hipertensiunii arteriale şi diabetului.

Pentru diabet sunt recomandate curele lungi cu zmeură. Aceasta stabilizează gliocemia şi stimulează pancreasul. În plus dă rezultate mai bune dacă reuşiţi să consumaţi mai multe fructe şi mai puţină carne.

Siropul este excelent pentru afecţiuni pulmonare sau răceală. Acesta se pregăteşte în felul următor: se zdrobeşte zmeura cu o furculiţă, se pune într-un tifon şi se stoarce.

Peste sucul obţinut se pune miere (aproximativ 3 pahare de miere la un pahar de suc) şi se lasă timp de o săptămână să se omogenizeze. Se poate consuma simplu sau combinat cu apă.

Dacă doriţi să urmaţi o cură cu zmeură ar trebui să se consume aproximativ 300 g de fructe proaspete pe stomacul gol timp de două săptămâni. După aceea nu este recomandat să se mănânce nimic timp de 3-4 ore.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare