BBC schimbă istoria pe noile tehnologii

De Mariana Nicolaev/ Chişinǎu / Moldova.ORG/ — Arhicunoscutul canal televizat BBC, a anunţat public despre intenţia sa de a vinde istorica clădire a telecanalului, edificiu ridicat în anul 1960 şi găzdă pentru majoritatea emisiunilor televizate din Marea Britanie.

BBC, va primi ofertele de cumpărare până pe data de 1 iulie, după care acesta le va alege pe cele mai convenabile. Noul proprietar al clădirii va fi obligat să nu facă schimbări fasadei şi să o întreţină într-o stare bună.

Proprietarul nou va fi nevoit să achite valoarea integrală a clădirii, aproximativ 300 mii de lire sterline (circa 480 mii de dolari americani), sau să încheie un contract cu investitorii, de folosire în comun a edificiului. În cel de-al 2-lea caz, deţinătorului îi va fi permisă şi posibilitatea de a folosi o parte din studiou şi pentru vizitele libere ale turiştilor.

La momentul actual, în clădirea BBC sunt angajate circa 5000 de persoane. Lucrătorii vor începe transferul său la noul birou al BBC din Salford deja de anul acesta. Însă angajaţii serviciului de ştiri ai aceluiaş telecanal, vor merge la noul sediu din Londra. Integral, clădirea va fi eliberată de personal abia în 2015.

Unul dintre angajaţii BBC-ului, un prezentator radio Danny Baker s-a arătat a fi contra vinderii edificiului, susţinând că clădirea este un simbol al Londrei de Vest, părere care de alt fel o împart şi o bună parte dintre locuitori.

Pentru prima dată, corporaţia BBC a anunţat despre vânzarea iminentă, în anul 2007, dar bariera principală, a fost criza financiară – unde preţul obiectului imobiliar a scăzut până la 100-200 milioane de lire sterline. În general compania intenţioneză să vândă circa 30 la sută din moşia sa. Cu ideea că, din banii primiţi de pe urma vânzării, să îmbunătăţească calitatea tehnică a studiourilor şi să iniţieze noi proiecte televizate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare