Au predat paşapoartele reprezentantului unei firme turistice, dar le-au ridicat cu ştampile false. Păţania a doi moldoveni

Doi cetățeni moldoveni, soț și soție, sunt cercetaţi de polițiștii de frontieră Oancea, după ce oamenii legii români au constatat că în pașapoartele acestora au fost aplicate mai multe ștampile false. Luaţi la întrebări, cei doi au povestit că au predat paşapoartele reprezentantului unei firme turistice din Chişinău, dar le-au ridicat cu ștampile false aplicate în acestea.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, cei doi soți s-au prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei în România, La control însă polițiștii au văzut pe pașapoartele biometrice, emise de autoritățile din Republica Moldova, mai multe ștampile de intrare-ieșire cu însemnele autorităților din Germania, Ungaria și România.

„Având suspiciuni asupra autenticității ștampilelor aplicate în pașapoarte, polițiștii au efectuat verificări specifice, în urma cărora au constatat faptul că acestea sunt false, cei doi nu figurează ca fiind intrați sau ieșiți în și din România”,  se arată  într-un comunicat de presă al ITPF Iași.

Fiind întrebat despre aceasta, bărbatul a declarat că, dorind să obțină vize pentru S.U.A., a apelat la reprezentantul unei firme de turism din Chișinău, pentru a-l ajuta la traducerea și depunerea documentelor necesare, căruia i-a predat pașapoartele.

Reprezentantul firmei de turism i-a înapoiat documentele după 3 zile, cu ștampilele aplicate în acestea. Întrebând motivul apariției ștampilelor în pașapoarte, acestea le-a spus că prezența acestora în documente i-ar putea ajuta să obțină vizele necesare.

Polițiștii de frontieră au ridicat pașapoartele respective pentru continuarea anchetei, iar celor două persoane nu li s-a permis intrarea în România. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.